Frågor och kommentarer : Sommarträning på Skogsryd

«Föregående - [ Skriv ny fråga ] Nästa»
Maria 6 augusti 2009
Så har vi då åter kommit hem hem från en underbarträningsvecka i Svenljunga!! När vi kom ner måndagkväll så bara vi sträckte lite på benen på ridbanan i en egen form utav spegelritt, där vi uppfann övningar som potatisådret och tratten :-) Sen bar det av till den hyrda stugan på Svenljunga camping.
 På tisdag morgon började sen allvaret... Markus kollade av vad vi hade bekymmer med och hjälpte oss att hitta bra övningar att jobba vidare med. Markus är ju som vi alla vet helt enormt duktig på att hitta övningar som hjälper just den specifika hästen och ryttaren!
Efter fikarast var det sen Markus tur att träna sina hästar, där vi fick ta del av vad han upplevde som bra o mindre bra egenskaper hos sina hästar, saker som han skulle jobba vidare med.  Det är så roligt att få se de tre helt olika hästar han har! Först den lite stora, långsamma, funderande Robusten som inte bryr sig så mycket om omgivningen...Det tog en kvart innan han med ett ryck såg att det stod två ston och beundrade honom :-) Sedan den vackra Diamanten!!! Full av vilja att vara till lags,men kräver en ryttare som rider i varje, varje steg. Han har verkligen blivit mer harmonisk sedan sist. Efter det så äntrade den stora stjärnan ridbanan! Blixten!  Denna artiga, gymnastiska ballerina! Tänk när Markus och Blixten dansade vals under fredagen... Öppna/sluta i tretakt...! Jag fick det stora förtroendet att prova Blixten, och jag lovar, han får en att känna sig stolt och utvald....!Jennie fick förtroendet att rida Diamanten och hon var lyrisk efter detta kan jag lova! Hoppas Markus lägger ut några bilder på det!  Under veckans gång hände det  många saker med ridningen och vi kan bara konstatera att det skett en enorm utveckling av oss alla under veckan, både ryttare och hästar!
Fram på efter middagen åkte vi sedan tillbaka till campingen där badhuset väntade med varma bassänger, bubbelbad och bastu. Gissa om det var skönt! En eftermiddag vigdes också åt ett besök i Ullared på GeKås. Synd bara att halva sveriges befolkning var där just då, men vi orkade få med några fynd därifrån iallafall. De har ju en hästavdelning.... :-)
En kväll skulle vi ut o ta en pizza tillsammans med Markus och Ingela. Pizzerian var dock semesterstängd så vi hamnade på en vacker herrgård där vi njöt av god mat och vacker utsikt. Efter maten tog vi en tur till Torpa stenhus och sedan en avkopplande kvällspromenad! Ja, bättre kan det inte bli!!!

Jag vill passa på att uppmana fler Markus elever, gör som vi, ta en veckas hästsemester till Skogsryd!
Det är en underbar och givande upplevelse! Hur ofta får man tillfälle att träna för sin tränare flera dagar i rad?! Det har märkts på våra hästar sen vi kommit hem att vi har fått väldigt uppmärksamma prinsessor. De trivdes verkligen på Skogsryd och med all träning!

Tack Markus och Ingela för en underbar vecka!

Hälsningar från de lyckliga ryttarna och hästarna, Jennie o Trixi  Maria o Silver