Vägen tillbaka

Viljan att hjälpa till

2 augusti 2020

Jag försöker minnas tillbaka och komma ihåg vilken ryttare jag drömde om att bli när jag var yngre, innan allt blev fel för 25 år sedan. Dressyrryttare blev jag av en tillfällighet, det kan jag berätta en annan dag hur det kom sig.

Det är inte så lätt att komma ihåg hur jag tänkte som tonåring, när jag fortfarande var på väg ut i livet. Det är lätt att man använder sin nuvarande erfarenhet när man filtrerar ... Läs mer

Det jag gjort

14 juli 2020

I förra inlägget skrev jag om begreppet ”efter”, som väl kan sammanfattas som den nya aktivitet eller egenskap som jag strävar efter när jag gör saker. Sågar man ved finns det ett tydligt Efter: Att värma sig eller koka kaffe. Bygger jag ett hus finns ett lika tydligt Efter: Att använda huset till det jag tänkt. I ridningen är det svårt att hitta ett sådant Efter, men jag tror det går, om jag funderar ett tag.

Om jag för en stund ... Läs mer

Sakliga mål

8 juli 2020

Jag har skrivit om detta inlägg flera gånger. Först tänkte jag räkna upp alla gånger jag blivit besviken på ridvärlden och hur kraftigt jag har missuppfattat den men det har jag skrivit om i flera år så det borde räcka med en länk-lista om ni vill läsa det.

Bättre är ju att jag försöker greppa det från ett annat håll denna gång och försöka strunta i att jag inte förstår det som händer i ... Läs mer

Vägen tillbaka

6 juli 2020

Jag kan inte minnas när jag första gången tappade inspirationen att rida, men jag vet att inspirationen har varit borta i åtminstone 25 år. Under dessa år har den såklart då och då återinfunnit sig, med varierande styrka och ihållighet. Läser ni min berättelse om min ridrädsla, https://markusholst.com/bloggen/21/ridradsla, så kan ni där se hur jag rätt regelbundet frågar mig om jag skall fortsätta.

Sedan dess har jag ... Läs mer