Skogsryd ligger mellan Borås, Svenljunga och Tranemo i Sjuhäradsbygden i södra Västergötland. Vår ridbana är 20 x 40 meter (sånär som ett hörn där stugan står i vägen), belagd med stenmjöl och klarar de flesta väder bra. Vi har även en gräsbana på 20 x 60 meter och flertalet större fält att rida på.

Eftersom vi är utomhus är vi beroende av väder och vind och kan behöva ställa in.

Mina kurser riktar sig till vuxna ryttare som vill lära sig mer men inte har som mål att tävla. Inga förkunskaper krävs, men du står själv för häst.

All undervisning sker som privatlektion. Som elev skall du:

  • Vara minst 16 år
  • Ha med dig egen häst
  • Vara nyfiken och intresserad av att lära, både teoretiskt och i praktiken. Frågvishet uppskattas.

Om ingen aktuell kursdag finns eller du vill komma vid en annan tid, kan du fylla i detta fält och skicka mig ett meddelande. Jag återkommer per mail

Pris: 400,-- per lektion

Betalning: Till Swish 123 356 6874 innan hemfärd.

  1. Beroende av väder sker undervisningen antingen på gräs eller på vår grusbana, 20 x 40 meter.
  2. Det finns tre gästboxar som ni får samsas om. Ta med egen spann om ni behöver en sådan.
  3. Parkering: När ni kommer körande parkerar första ekipaget längs med vårt boningshus, med rumpan snett ut mot vägen. Nästa ekipage ställer sig bredvid, så ni står lamellparkerade i ungefär 30 graders vinkel mot vägen. Se nedanstående skiss. Följ dessa anvisningar, så får alla plats Se skiss nedan. Den som har lastbil med sidolastning får i god tid höra av sig för instruktion. Det finns bra plats att vända längre in på vägen.
  4. Ridlektionerna är ungefär en 45 minuter långa. Ju kvickare ni lär er, desto mindre tid behöver vi så det är ingen merit att behöva en längre lektion.