Tyglar

Tygel med hake

Tygel med hake

12 varianter
Visa alla | Beställ
Longerlina

Longerlina

4 varianter
Visa alla | Beställ
Tygel

Tygel

12 varianter
Visa alla | Beställ

Välja tygel

En tygel bör vara dubbelt så lång som hästen är hög. Då kan hästen enkelt beta eller snubbla utan att man behöver släppa tygeln. För lång tygel är lika opraktiskt som för kort. Om du rider med kapson är det bra om tygeln är längre än din vanliga tygel eftersom ju kapsontyglarna fäster 2dm längre fram på huvudet och det kan bli för lite tygelända över för att kunna röra händerna på ett bra sätt.

Bredden är en smaksak. Vid ridning med två tyglar (kandar) brukar man ha dem olika breda för att enkelt hålla reda på dem. Då brukar man ha den smalare tygeln på stångbettet.

Mina tyglar med vanligt spänne finns i följande storlekar:

310cm x 16mm
310cm x 14mm
340cm x 16mm

Mina tyglar med karbinhake är uppskattade av dem som rider på kapson och som enkelt vill kunna knäppa av och på tyglarna. De finns i följande storlekar:

310cm x 14mm 
340cm x 11mm 
340cm x 16mm 

Tyglar med karbinhake fungerar lika bra vid ridning med bett. Den är enkel att knäppa av och på och att flytta mellan olika huvudlag. När jag rider in unghästar har jag gärna tygel med hake eftersom jag då enkelt kan ta av tygeln under den inledande longeringen. Om du inte vill köpa en extra tygel med karbinhake, kan du fästa en karbinhake i en vanlig tygel. Det fungerar lika bra.

Imponerad!

Markus! Jag är mäkta imponerad! Jag hade kunnat hämta ut tömmarna på utlämningsstället mindre än 24 timmar efter att jag hade beställt dem! Tyvärr kunde jag inte hämta dem förrän i går.

Jag var lite orolig för just jutedelen, trodde att de skulle vara stickiga och hårda men OJ så sköna de är! Tjockleken är så himla bra, tillräckligt tjocka för att jag ska få ett bra grepp men inte så tjocka ... Läs mer

Det bästa jag köpt!

Jute-tömmarna är det bästa jag köpt! Lätta som fjädrar, greppvänliga, tunna o sköna att hålla i jämfört med lädertömmar som ofta både är för långa o för tjocka så det inte blir så smidigt..

Man slipper bära omkring på flera meter läder som man ej har nytta av..

Nu tar jag mina promenader tillsammans med ponnyn Swift istället för själv! Win win

Jag använder dem i ... Läs mer

Vill du ha ett email-meddelande när jag har kurs eller sadelvisning i din närhet? Klicka här.