Ridrädsla : Ridrädsla

- Nästa»
20 juni 2016

Min gamla ridrädsla har slagit till med full kraft igen. Ni som har varit med om det vet hur otäckt sådant är. Jag klarar att rida våra tre gamla hästar; Diamanten, Blixten och Escyro, men våra andra eller andras hästar går inte alls. Det beror inte på att de gamla är snällare än andra hästar. De flesta hästar är ungefär lika snälla, så det är något annat det beror på.

Denna gång tänker jag försöka bota min rädsla aktivt, istället för att ge vika för den. Bland annat har jag kontaktat en idrottspsykolog för att få hjälp. Jag tänker försöka skriva om det här, dels om vad min rädsla har ställt till med genom livet, men också hur rädslan känns, hur jag försöker lösa det nu och förhoppningsvis om hur den framöver försvinner igen.

Hälsningar,
Markus Holst

1 juli 2016

Kommer att följa din resa slaviskt! Jag är i samma sits fast ändå tvärtom. Jag vågar inte rida min häst men rider gärna andras. Hur sjuk som helst då han är 23 år och jag har haft han sedan han var 3 och även ridit in honom själv. 

 

[ Svara ]

8 juli 2016

Det där sista känner jag igen ???? vågar också rida andras och provrida men min egna vågar jag inte rida ????

[ Svara ]

28 september 2016

Hej Markus.
Jag känner också igen detta här med återkommande ridrädsla. Normalt sett är jag inte rädd för att sitta upp på mina ganska energiska unghästar men ifall jag varit borta ifrån sadeln i mer än en vecka så känner jag den där obehagliga känslan (ridrädslan) komma krypande när jag hoppar upp i sadeln.
Kanske en idrottspykolog kan hjälpa mig också.

För övrigt uppskattar jag verkligen din hemsida. Började kika in här för något år sedan och återkommer med jämna mellanrum.

/Maria 

[ Svara ]