Bett

 : 

Friendly Kimblewick-bett

Under juni och juli 2019 bjuder jag på gratis sadelutprovning. Bor du på sådant avstånd att jag kan åka fram och tillbaka på samma dag (Götaland, Svealand, sydöstra Norge, Själland och Fyn) kommer jag hem till dig och provar ut en strada-sadel utan kostnad.

Bor du längre bort kan du höra av dig så kanske vi kan hitta på något ändå.

Du förbinder dig inte att köpa någon sadel.

Från augusti 2019 kostar sadelutprovning inklusive resa 1200 kronor.

Friendly
Friendly Kimblewick-bett Rostfritt Rostfritt

Friendly Kimblewick-bett

Rostfritt Rostfritt

SEK 249,- cirka USD 26,28

st.
Friendly
Friendly Kimblewick-bett Mässing

Friendly Kimblewick-bett

Mässing

SEK 399,- cirka USD 42,12

st.

Kimblewick-bettet är ett lätthanterligt bett. Det är ett stångbett med mycket kort underskänkel vilket gör att bettet rör sig likadant i munnen som ett stångbett gör. Samtidigt gör de korta skänklarna att du fortfarande med i det närmaste fullgod effekt kan använda dig av ledande och böjande tygeltag lika bra som med ett tränsbett. Dessa fungerar inte lika bra med enbart stångbett.

Du behöver ingen delta-tygel. Du väljer någon av de tre möjligheterna att fästa tygeln, och provar dig fram tills du hittar det som du och hästen trivs bäst med. Jag upplever att den övre skåran för tygeln sitter för högt upp för att vara riktigt användbar utan brukar råda elever att sätta tygeln antingen i "hela" ringen eller i den nedre skåran. Fäster man drekt i ringen får man ibland problemet att tygeln vrider sig om ringens raka framkant.

Kedjan skall spännas enligt samma grunder som för andra stångbett.