Tränsbett

 : 

Baucher-bett

Baucher-bettet är rätt tunnt och används ofta som bridong. Att man fäster sidstycket i den lilla överskänklen gör att bettet inte "trillar nedåt" i munnen utan ligger som det skall även när tygeln hänger. Många hästar, speciellt de med grov tunga, gillar det.

Används ofta som bridong.

Baucher-bett Stübben  Tredelat

Baucher-bett

Stübben Tredelat

SEK 799,- cirka USD 82,77

st.

Bettstorlekar och folktro

Jag lärde mig som pojk att bett får inte vara för smala. Ofta visades ”ardennerbett” upp som avskräckande exempel. Säkert har ni alla sett sådana bett hänga på gamla gårdar. De är oftast onekligen tunna. Inte vet jag om ardennern led av det, men det fick jag höra som barn.

Vad leder de till, om man vet att bett inte får vara för tunna? Såklart köper man det bett som är lite tjockare än de andra. Detta märker ... Läs mer

Om tränsbett

Jag får då och så samtal från kunder om att mina tränsbett är sneda, dvs. att ena delen är kortare än den andre. Det stämmer, men sådana är inte bara mina bett. alla tränsbett på marknaden har den egenskapen.

Orsaken är att bettets led skall ligga mitt i munnen. Hade bett-delarna varit lika långa, hade leden hamnat på ena sidan, vilket ju inte är vad vi vill.

Att detta stämmer märker vi när vi fäller ... Läs mer