Tävling : Tävlings-satsningen börjar

-
28 december 2017

Min ”tävlingssatsning” handlar ju enkom om att rida ett enda litet LC-program någonstans och någon gång 2018. Förmodligen blir det i höst på någon liten tävling på närbelägen ridklubb, troligen i Länghem. Likväl skapar ju denna lilla satsning en del aktivitet redan nu.

Mycket av organisationen har ändrats sedan jag senast tävlade. Då kom tävlingstermin och propositioner hem i brevlådan i form av distriktskalendern, och man anmälde genom att fylla i en fastställd blankett med kulspetspenna och skicka banketten till anordnande klubb. Så betalade man in anmälningsavgiften till klubbens bankgirokonto.

Så gör man inte nu, blev jag snart varse.

Det första jag har gjort är ju att sätta mig in i tävlingsdatabasen. Det är säkert ett bra system när man väl fattat grejen. Det har tagit några timmar att förstå hur det fungerar och vad man skall göra. Jag förstod att mitt gamla gröna kort skall kopplas till databasen. Det är nu ordnat. Jag lyckades även lägga till min lille häst i systemet, och lyckades ordna fram så jag står som ägare till honom.

Detta känns som en bra start. Jag har börjat begripa hur man letar efter tävlingar i tävlingsdatabasen, men än kvarstår det att förstå hur man anmäler. Det ligger emellertid några månader i framtiden, så det kommer jag vänta med att lära mig.

Fler saker att göra är ju att leta fram lämpliga tävlingskläder. Jag vet ju sedan tidigare att för ridande män är utbudet i ridsportsbutiker mycket litet, och inte blev det större när jag letar tävlingskläder. Hööks har en (1) ridjacka för män och den kostar över 3000 kronor. Det känns lite saftigt för en kavaj som som skall användas en enda gång. Vi hittade en billig jacka hos MyOne, så den får det nog bli, även om jag fortfarande inte gett upp hoppet att hitta mig en snygg tweed-kavaj på eBay.

Så skall vi lära oss program. Det program som känns aktuellt att rida är ju LC:1. Våra hästar blir ju fyra år nästa år och även om man tydligen får rida LB på fyraåringar nu, det fick man inte förr, så kan det ju vara kul att börja med LC. Vi var och tittade på lite programridning/tävling i Bollebygd för ett tag sedan bara för att se hur det går till nu. Frånsett att programmen har ändrats så såg det ut som förr: Långsamt och långtråkigt. Att titta på lätt dressyr har ju ett rätt begränsat underhållsvärde så skall det vara givande att se får man grotta ned sig ordentligt i detaljer och fundera över vägval och programtaktik medan folk rider. Någon större ridupplevelse kommer det såklart inte heller bli för dem som kommer se mig rida min LC i höst. Lätt dressyr är en sak för den inre kretsen, inte för en publik.