Mitt hästliv : Kapten Koch

- Nästa»
5 december 2009

Jag har länge tänkt berätta för er om min barndoms stora förebild och ridlärare, Major Koch vid Partille Ridklubb, en pensionerad artilleriofficer. Trots att han som pensionär blev major vid omorganiseringen av försvarets gradsystem 1972, kallades han alltid för Kapten Koch av oss barn i stallet. Så kom jag på att jag i en pärm på vinden hade kvar alla mina skoluppsatser, och att jag under gymnasietiden skrivit en hyllning till Major Koch när vi på ett prov skulle skriva om en människa vi mött.

Så här följer en ung Markus' hyllning av en man, som jag fortfarande är så glad att jag fått uppleva. Kanske berättar jag mer om honom längre fram. Först tänkte jag skriva av uppsatsen, men eftersom den var snyggt maskinskriven, scannade jag den istället.

fritt valt arbete var ett ämne på högstadiet som inte var så skoligt. Det fanns mycket att välja på och jag valde hästkunskap

Hälsningar,
Markus Holst

Här är vi alla tre: Merazi, Kapten Koch och jag vid en klubbtävling i mars 1977.
Tränset har jag sytt i fritt valt arbete. Kapten Koch lärde mig sadelmakeri också.

Lotta 6 december 2009

Jag sitter här med ett stort leende! Vilken härlig uppsats, och du hade förmågan att berätta redan på den tiden!

[ Svara ]

Ingela 6 december 2009

Jag sitter oxå här med mjuka ögon och ett varmt hjärta, och tänker på hur duktig du var redan då på att formulera dig.

[ Svara ]

18 augusti 2016

Mycket interesant text om min farfar.

 

[ Svara ]

10 juni 2017

Jätteroligt att läsa. Jag red också där. Började 1960, men det blev bara ca 4 år p g a flytt. Jag kommer ihåg namnet på varenda häst som var där i början av 60-talet och tänker fortfarande ofta på den tiden.

Carita 10 juni 2017

[ Svara ]