Markus svarar : Från skor till barfota

-
5 december 2009

Hej!

Vilka erfarenheter har ni när det gäller att sko av era hästar? Om ni provat barfota men gått tillbaka till skor, vilken var anledningen till detta och hur länge testade ni barfota? Jag har en bra barfotaverkare och har förstås fått svar på många av mina frågor, men det är kul att höra vad andra "vanliga" hästägare har för erfarenheter.

Av olika skäl skodde vi av Cessie för 6 veckor sedan. Hon har dock förhållandevis bra hovar. Hon gick barfota till dess hon var drygt fem år (hon är född 2001) därefter har hon haft skor både fram och bak. Hittills har övergången förlöpt som man kunde förvänta sig. Ur detta perspektiv har vi haft tur med vädret. Det har ju varit mjukt i backen. När vi rider har vi boots både fram och bak, men hon är ändå lite ömfotad om vi rider på hårt underlag. Är detta vanligt?

Vi tror såklart att det på sikt kommer att vara bra för Cessie att gå barfota annars hade vi inte skott av, men om övergången visar sig bli alltför jobbig för henne blir det nog skor igen. Vi tar en dag i taget.

Mvh Charlotte