Markus svarar : bett

«Föregående - Nästa»
9 september 2010

Hejsan! har varit här förut o frågat om bett, har en frieser och fick råd att rida på tungfritt. det har gått bra, Men hon svarar inta något på det i dressyr, men ute som en skogstur, så skummar hon fint. Men hon lyssnar inget på det i dressyr. Nu har jag kollat som du vet dom nya betten. och vill fråga dig vad du tror om ett sprenegr bett dynamic med fast ring, 3 delat. eftersom detta bett är dyrt så känns det ju lite dummt om hon inte funkar på detta i dressyren.hon är annars väldigt känslig i munnen , men tror du hon skulle gå bra på ett sådant här? eller är dessa bett över reklamerat?

Markus 9 september 2010

Vad menar du med tungfritt?

Om du kan ge mig en länk till en bbild på det sprengerbett du nämner, skall jag ge dig en kommentar om det.

[ Svara ]

14 september 2010

hej igen. hon har ett bett i dag som heter jaktstång odelat med tungfrihet:)

[ Svara ]

14 september 2010

jo det bett jag har sett finns på  www.scan-horse.com bettet är på första sidan det 3 längst ned . som är böjt efter munnen. spreneger bett.  :) vad tror du om ett sådant? 

[ Svara ]

Markus 14 september 2010

Om du vill rida med ett tränsbett är nog detta ett av de bättre. Dock är ett tränsbett alltid ett tränsbett och in erharenhet är att de flesta hästar trivs bättre med någon typ av stångbett (alltså ett bett med khävstång och kindkedja) än med tränsbett.

Om du kan förklara mera vad du menar att hon inte lyssnar på det i dressyr? En häst behöver inte skumma om munnen. Det är gammal folktro att det måste vara så.

[ Svara ]

15 september 2010

hej:) igen. ne hon är väldigt fin o mjuk med bettet ute i skogen , lyssnar bra , men så fort vi kommer med henne till att rida lite mer dressyr eller att börja ställa henne lite i hörnen av ridbanan så är det inget gen svar alltså helt plötsligt blir hon hård i munnen o tycks inte lyssna något när man plockar lite i munnen på henne. Jag vill inte ha henne bakom lodplanet då jag är lärd av dag nätterqvist att inte ha hästen där. Utan jag vill ha lite respons av henne att vara mer följsam (lite böjbar o att hon lyssnar på mina signaler) kanske har jag blivit ring rostig:):) men .... kan oxå säga att hon kan inget denna häst utan jag börjar med en lätt grund arbete med att hon ska lära sig flytta baken lite och vara lätt följsam i kroppen därav känner jag att det känns som om hon håller fast stången i munnen:) kanske har jag fel men ... skam den som ger sig:):) 

[ Svara ]

Markus 16 september 2010

Som du beskriver det nu, verkar det mer vara ett ridproblem än ett bettproblem varför det knappast blir bättre av att byta bett.

[ Svara ]