Markus svarar : Träning för hästens lår runt bakknä och höftkula?

«Föregående - Nästa»
13 maj 2010

Hej!

Nu har Vissla musklat sig fint över rygg och rumpa och jobbar som sjutton med ryggen. Men hon musklar sig dåligt på låren runt bakknö och höftkula. Hon reagerade lite på höger bakknä vid genomgången av ET igår. Inte vänster dock. Hon är inte halt.

ET:n (Equieterapeut, ja jag har varit hos veterinärer som inte kunde hitta felet och ville döma ut henne i julas. ET:n hittade ett rejält snett bäcken och en rejäl låsning i höften) vill nu att jag ska muskla upp henne runt bakknä för att de ska hålla. Hon rekommenderar långa skritturer och börja lägga in galopp, men inte tölta och trava så mycket mer just nu då de kräver bra muskler just runt bakknäna för att de inte ska slitas.

Cavaletti och rida i skogen och lyfta på benen var också bra. Jag tänkte kombinera democh bygga "cavaletti" på våra skogsstigar, då jag inte får rida i grusbanan för den är alldeles för tung. Men hur många benlyft är lagom många??? 10? 20?

Vad jag undrar då är finns det några bra markövningar för just de muskelgrupperna? Eller andra övningar också för den delen, som musklar på rätt ställe, men sliter inte på fel ställen, om ni förstår vad jag menar...

/Tanja, Växjö

2 juni 2010

Hej

Eftersom ingen svarat antar jag att ingen vet :) Men jag kan meddela att träningen går jättebra och det fungerar!

/Tanja & Vissla

[ Svara ]

Markus 2 juni 2010

Du har helt rätt. Jag har funderat runt din fråga men inte hittat något bra svar. Roligt att träningen går bra.

Lycka till!

[ Svara ]

3 juni 2010

Jag vet när jag hoppade "stutts" hinder så fick min häst stora lår muskler. Hade kanske 4-5 i rad (började med 3-4) och hoppade det 3-4 ggr per träning.

Mvh

Erika

 

[ Svara ]