Markus svarar : tvåtaktig galopp?

«Föregående - Nästa»
17 maj 2010

Såg att frågan med 4-taktig galopp var uppe men jag har en fråga om tvåtaktig galopp. Jag vet inte hur jag skall förklara men galoppen på min häst blir kort och tvåtaktig när jag försöker samla upp den lite. Den är väldigt stor normalt sätt men skall jag samla lite så tappar han svävmomentet fram på något vis? Vet inte hur jag skall formulera mig men du kanske fattar något ? Har du (eller andra) några tips eller så på varför och vad man kan göra?

Markus 23 maj 2010

Jag har funderat mycket på det du skriver och försökt förstå vad du menar med tvåtakt, utan att kunna föreställa mig det.

Som jag ser det finns det två möjligheter till en tvåtaktig rörelse i galopp. Den ena varianten ser man ofta hos travare och islännignar, där galoppen mera påminner om passgång än galopp. Den andra modellen är vad som även kallas terre a terre och som du kan se på nedanstående filmklipp.

[ Svara ]

2 juni 2010

Ja nä knappast terre a terre... =) Jag är dålig på att förklara.. man kan kanske säga som en travare förutom att hästen faktiskt galopperar rent bak men att svävmomentet fram uteblir som på en travare i 4-takt. Ja kanske som passgång faktiskt i galopp nu när jag tänker efter. Jo men så blir det nog.

[ Svara ]

4 juli 2010

Ingen alls???

[ Svara ]

Markus 4 juli 2010

Jag har tyvärr inget bra svar att ge dig. det är möjligt att allt skulle klarna om jag såg er, men just nu kan jag inte hjälpa dig då jag inte får en bild av vad du menar.

[ Svara ]