Markus svarar : Hur bäst kombinera semihuvudlag?

«Föregående - Nästa»
23 maj 2016

Hej!

Jag är nybörjare inom AR men står i begrepp att köpa mig en unghäst som jag gärna vill utveckla till en hållbar kompis för många år, och tittar därför på lite huvudlag till denna. Är sugen på att köpa både en semikapson och ett semisidepull att kunna ha till ett och samma huvudlag, men vilket passar då bäst? Semihuvudlag eller semihackamore? Kommer dem att komma i cob också? Tycker semihuvudlaget är snyggast men kanske inte blir tillräckligt stadigt utan käkremmen? Sen skulle jag vilja ha en kapson i fast järn men i brunt med mässingspännen, finns det att få tag på? 

 

Markus 23 maj 2016

Att jag har gjort ett hackamorehuvudlag beror på att de flesta huvudlag blir för långa om man använder hackamore. hacamore sitter ju betydligt högre än ett bett och behöver därför kortare sidstycken.

Semi-huvudlaget är för den som vill rida med bett och tycker om enkelhet. Själv har jag i möjligaste mån bara en enda rem på hästens huvud när jag rider. Jag tycker det är snyggast. Semi-huvudlaget är även ordnat så, att det är enkelt att fästa en semikapson på den.

Så:

- Vill du kunna använda bara kapson - köp en kapson, inte en semikapson. Du kan använda en vanlig kapson tillsammans med ett huvudlag med bett.

- Vill du rida med bett och semikapson - köp ett semihuvudlag.

- Vill du rida med hackamore - köp ett hackamorehuvudlag.

Sidepull semi är ju lite special, men om din häst inte har ett jättestrt huvud hade jags atsat på ett hackamore-huvudlag till det.

Något enkelt svar finns tyvärr inte på din fråga.

[ Svara ]

23 maj 2016

Tack för så snabbt svar!

Det lutar åt att jag testar sidepull med hackamorehuvudlag så kanske jag uppgraderar till ett hack såsmåningom (föredrar bettlöst i den mån det går) Men hackamopre huvudlaget går att korta såpass att det fungerar till cob också fast det bara står att det finns i full?

Och går det att få den bruna kapsonen med fast järn med mässingdetaljer istället för silver? 

[ Svara ]

Markus 23 maj 2016

Vi har hackamoret till våra araber, och de passar bra. Jag har med fflit gjort dem små i storlekarna eftersom stora hästar kan hitta "vanliga" huvudlag till sina hackamore.

De hela kapsonerna finns inte med mässing.

[ Svara ]

25 maj 2016

Hej jeg er meget interesseret i din fine dressur sadel, mit spørgsmål er nu,  om der er mulighed for at lave rate betaling? Altså betale et fast beløb om mdr til sadlen er færdig betalt.???? mvh Lonny  fra Danmark.

[ Svara ]

Markus 25 maj 2016

Den möjligheten finns. Sänd mig ett kontakt mail (länk ovan) så får vi snacka mer.

[ Svara ]