Allmänt : Jag vill ha speglar!

-
27 maj 2011

Ingela filmade mig nyligen, varvid jag kunde konstatera att mycket av min ridning inte alls såg ut som jag trodde. Tyvärr såg den inte lika bra ut som jag trodde. Det var ganska jobbigt, måste jag säga. En del brister kände jag till men tyckte inte de var så farliga. Nu har jag tittat på filmerna flera gånger och tycker mer och mer att bristerna är rätt illa, sådana där basala grejer jag skäller på mina elever om.

Huvva.

Där är vådan av att rida ensam. Man har ingen som granskar en, och kan inte ens granska sig själv. En bit innanför ena kortsidan kan jag som hastigast se mig i gavelfönstret på stugan, men det blir inte ofta och tydligt nog för att vara vettigt.

Vad gör man?

I ridhus sätter man upp speglar, men vem har sett speglar efter en ridbana? Jag har länge funderat på att försöka ha speglar efter ridbanan, men vet inte var jag skall sätta dem. Nu när jag har en stallvägg på ena kortsidan känns det ju enkelt att sätta dem där, men problemet är ju att ridbanan ligger jämsmed vägen. Bilar kan bli bländade av sitt eget helljus om jag sätter speglar där, tror jag. Förvisso ligger det bara ett hus längre in efter vägen, men det känns osäkert ändå.

Kanske kan jag sätta dem efter långsidan? Inte ut mot vägen, där blir det nog svårt att få det stadigt nog, utan i så fall mitt på gårdsplanen, ungefär, men det kommer nog se rätt underligt ut.

Kanske kan jag ändå ha speglar på kortsidan, om jag på något sätt ordnar så jag kan gömma dem? Risken är ju att man glömmer gömma dem, och så är man osams med grannen.

Det finns speglar av hårdplast. De kostar några tusenlappar men är stora och bra. Och okrossbara. Lätta att sätta upp är de också. Man borrar hål i dem och skruvar fast dem. För 10-15 år sedan hade jag kontakt med ett företag som handlade med sådana, men de verkar inte finnas kvar längre. Dock tror jag det går att hitta någon annan som för sådana speglar, om jag letar lite.

Kanske är ridhus-speglar av plast rent aven bra sak för min egen ridsportsbutik.