Allmänt : Jag är i berättartagen igen

-
12 juli 2021

För några år sedan skrev jag här att nu har jag bloggat klart. Det gick väl sådär, det har blivit en del inlägg ändå. Nu kan jag glädja er med att jag är i berättartagen igen och har mängder med idéer jag vill skriva om här på min webb-sida.

Jag kommer såklart fortsätta att skriva om mina sadlar och utvecklingen om dem. Kanske att jag även försöker att öka antalet kunskaps-artiklar till de olika varorna i ridsportsbutiken, men framför allt tänker jag skriva mer i min ridhandbok.

I ridhandboken finns en oavslutad avdelning om longering. Den hoppas jag att jag kan skriva klar.

Jag har blivit ombedd att skriva om ridning med handhäst. Det är något som görs på många sätt och som har gjorts under alla tider, men i dagens svenska ridning där hästen framför allt skall gå på tygeln och vara ställd i hörnen är detta i de breda lagren en bortglömd färdighet. Därför vill jag bidraga med det jag kan, som såklart kommer handla om mitt sätt rida med handhäst. Hur andra gör får andra förklara.

Jag kommer såklart även att fortsätta med mina små instruktionsfilmer på Youtube då och då, men eftersom det är mycket mera arbete med att göra en film än att skriva en text så kommer det ju inte att bli lika många filmer som det blir nya kapitel i boken.

Framför allt är det en ny avdelning i ridhandboken som ligger mig varmt om hjärtat och som jag under de 20 år jag skrivit i min bok inte berört, nämligen hur vuxna nybörjare enklast lär sig rida. Det är möjligt att det går bra att lära barn att rida på det viset, men då undervisning till barn mera handlar om lek och learning by doing, snarare än målinriktade övningar så är det en pedagogik som passar mig sämre. Inte tror jag heller att speciellt många barn läser min bok för att lära sig rida, så bättre att jag riktar mig till den publik som kan ha nytt av det jag skriver.

Så. Nu kommer jag så långsamt att sätta fart. Kommentera gärna här nedan (inte på facebook) om ni har något speciellt ni vill att jag skall skriva om.