Tøjler

lædertøjler med karabinhager

lædertøjler med karabinhager

12 varianter
Vis alle | Bestil
Longeline

Longeline

4 varianter
Vis alle | Bestil
Tøjle

Tøjle

12 varianter
Vis alle | Bestil

Valg af tøjle

En tøjle skal være dobbelt så lang , som hesten er høj, for at hesten kan græsse eller strække halsen, hvis den snubler uden du behøver at slippe tøjlerne. Men for lange tøjler er lige så upraktiske som for korte. Hvis du rider med kapsun er det bedst, at tøjlen er længere end din almindelige tøjle, fordi kapsuntøjlerne sættes på ca. 20 cm under hestens næse og der kan bliver for lidt tøjlelængde til at kunne bevæge hænderne på en god måde.

Bredden er en smagssag . Når du rider med to tøjler, er det praktisk med forskellige bredde på stang og kapsun eller bridon, for at kunne holde styr på dem. Som regel bruges smallere tøjle til stangbiddet.

Mine tøjler med almindeligt spænde fås i følgende størrelser:
320cm x 16mm Normal Lang tøjler
320cm x 14mm Normal Lang tøjler

Mine tøjler med karabinhage er værdsat af dem, der rider på kapsun og som ønsker at nemt klikke tøjlerne af og på. De fås i følgende størrelser:

310cm x 14mm Normal Lang tøjle
340cm x 11mm Ekstra lange smalle tøjle
340cm x 16mm Ekstra lang normal bred tøjle

Tøjler med karabinhage virker lige godt, når man rider med bid. Det er let at klikke på og af og kan nemt skiftes mellem forskellige hovedtøj. Når jeg rider ungheste, har jeg tøjle med karabinhage, så jeg nemt kan tage tøjlerne af, når jeg longerer . Hvis du ikke ønsker at købe ekstra tøjler med karabinhage , kan du sætte en karabinhage i en almindelig tøjle. Det virker lige så godt.