Stångbett

 : 

Kindkedja

Friendly kedjan är en snygg kindkedja baserad på äldre svenska modeller. De breda, platta ringarna ger en stor anläggningsyta.

Till alla bett ingår en standard-kindkedja i samma färg som bettets skänklar. Denna kedja får du med per automatik så den behöver du inte beställa. Vill du ha en Friendly-kedja, eller en extra standardkedja, beställer du här.

Svart, rostfri eller mässing

Kindkedja standard Mässing

Kindkedja

standard Mässing

SEK 95,-

st.
Kindkedja standard Svart

Kindkedja

standard Svart

SEK 95,-

st.
Kindkedja standard Rostfri

Kindkedja

standard Rostfri

SEK 95,-

st.
Kindkedja Friendly svart

Kindkedja

Friendly svart

SEK 100,-

st.
Kindkedja Friendly rostfri

Kindkedja

Friendly rostfri

SEK 110,-

st.

Om raka och böjda stångbett

Det pratas mycket i akademiska kretsar om raka stångett, svängda stångbett, lyftande stångbett mm. Ofta kan detta vara svårt och förstå och jag skall försöka reda ut begreppen en bit för er.

Titta på betten på bilden nedan. Där har vi två raka och ett tillbakaböjt bett. De raka utmärker sig genom att tygel-ringen sitter fast i en linje mitt under överskänkeln. Detta gäller de två betten till vänster på ... Läs mer

Kedjan på stångbettet

Ibland här man sägas att man skall få in två fingrar mellan kindkedjegropen och kedjan. Dessa två fingrar kommer från en annan kontroll. Det är hur man kontrollerar om nosremmen är lös nog. Ofta hör man att samma princip skulle gälla för kindkedjan, men den har vi andra "regler" för.

Ett stångbett fungerar lite olika beroende på hur mycket bakåt skänklarna kan röra sig när man sträcker tygeln. Bäst effekt ... Läs mer

Stångbett

Med tränsbettet kan vi föra bettet i de flesta riktningar: bakåt, uppåt och åt sidan. Stångbettet kan vi bara föra bakåt och möjligen nedåt.

Namnet har stångbettet fått av de två hävstängerna, en på varje sida, som är idén med hela bettet.  Stången består av två skänklar, överskänkeln ovanför munstycket och underskänkeln nedanför munstycket Högst upp i ... Läs mer

Vill du ha ett email-meddelande när jag har kurs eller sadelvisning i din närhet? Klicka här.