Tävling : Min tävlingshäst

-
31 december 2017

Allt kommer sig av en slump.

Ingela ville ha en unghäst och hittade en trevlig halvblodskorsning i södra Halland. Vi åkte och tittade – och hästen var halt på ett bakben. Det verkade beror på en lårkaka efter en spark, så vi tillmätte det inte så stor betydelse, men provridningen blev ett varv i skritt i hagen. Vi gillade hästen så när han var frisk och fin åkte vi och hämtade honom.

Efter några månader insåg Ingela att det inte var hennes typ av häst, riktigt. Han är lite för loj. Vi hade emellertid skämtat flera gånger åt att han nog var en bra häst för Markus. - Håll hårt i honom, annars tar jag honom, hade jag sagt på skämt emellanåt.

Så där stod vi nu och funderade vad vi skulle hitta på. Vi gjorde ett kvickt byte: Ingela ”fick tillbaka” sin fine gamle Escyro som jag ridit ett par år, så tog jag över unge Bugatti ett tag. Efter första ridpasset kände jag tydligt att han faktiskt var min häst. Trygg, stabil, lite lat: Den typ av häst som jag är duktig på.

Bytt bytt kommer aldrig igen.

Ingela köpte sig istället en pigg och lätt 3-årig arab.

Där började vi leka med tanken. Nu har vi var sin tre-åring som vi skall utbilda tillsammans. Båda två låter sig dessutom transporteras – vilket inte alla våra hästar gör. Båda verkar kunna hålla nerverna i styr, och båda går att rida i tre gångarter. Även det är två egenskaper som inte alla våra hästar har. Nu kan vi väl försöka hitta på något kul med dem i framtiden?

Det enda roliga vi kunde komma på var att åka iväg på lite pay and jump och LC-dressyrer. Så vi beslöt att det gör vi någon gång.

Bugatti är alltså född 2014. Pappan skall vara någon ridponnyhingst. Mamman är fullblodskorsning. Det enda vi vet om härstamningen är att Robin Z är morfar. Han är ungefär 150 cm stor och kommer att växa några centimeter till. Lagom höjd för en gammal gubbe.