Mina hästar och jag : Krokig glad gubbe

«Föregående - Nästa»
14 juni 2018

Titta på bilden nedan. Vad ser ni? Jag gissar att ni ser en avslappnad och glad gubbe som ler mot kameran. Det ser jag med, och det gillar jag inte.

För när Ingela tog bilden sträckte jag upp mig allt jag klarade, med min krumma nacke, för att försöka se rak och stolt ut på min lille häst. Bättre än så här blev det alltså inte.

Jag har ju länge vetat att jag har blivit krum i ryggen, men att det ser ut så här illa när jag rätar på mig, det känns inte bra. Tyvärr verkar det inte finnas mycket att göra åt en krum nacke/bröstrygg. En del tror att jag bara behöver dra bak axlarna så hamnar huvudet rätt, men så enkelt är det inte kan jag lova. Det finns bilder innan jag var 10 år där man kan se min begynnande gam-nacke. Mina frågor till sjukgymnasten har inte gett många svar, mer än några små övningar som han samtidigt säger att de nog inte hjälper så mycket.

Förutom att det ser tråkigt ut och känns tungt, även i vardagliga livet, när huvudet trillar framåt så börjar jag få svårt att se framåt i fältsitsen. Jag kan inte vinkla upp huvudet tillräckligt.

Det är värt att göra något så det inte blir värre. Nu har jag outat min dåliga hållning. Nu får ni stå ut med att följa min kamp till att bli en stilig och rak gubbe.

Hälsningar,
Markus Holst

14 juni 2018

Det är trevligt att läsa dina skrivelser. Häromveckan såg jag en liten filmsnutt på Facebook där de visade en som rullat ihop en handduk. Sen skulle man lägga sig på mattan (ja vad man vill men jag lägger mig på en matta) lägga in den rullade handduken under, ungefär i svanken/typ under naveln var väl riktmärket. Sen släppa ner ryggen och slappna av så får man en "gratis" strechning av ryggen. Så har jag gjort 4 ggr denna vecka och det känns bra. Som om jag blir lite mer uträtad. Jag såg en annan filmsnutt förut om saker man kunde göra med en bok, bl a var det ungefär samma som med handduken, lägg dig på en bok och slappna av och du drar ut lite muskler. Men en handduk måste ju vara skönast haha. För mig funkar det. 

[ Svara ]

14 juni 2018

Vilken underbar bild Markus.

en sån man blir lycklig av!

[ Svara ]

14 juni 2018

5 min skulle man ligga så där. Lite halvskönt faktiskt. Man får kanske inte ta så tjock rulle första gången.

 

[ Svara ]

14 juni 2018

Jag tittar mest på hästen. Han är riktigt fin, tycker jag. Han ser ut att tycka att gubben på ryggen sitter trevligt dessutom, en nöjd häst.

[ Svara ]