Mina hästar och jag : Krokig glad gubbe

-
14 juni 2018

Titta på bilden nedan. Vad ser ni? Jag gissar att ni ser en avslappnad och glad gubbe som ler mot kameran. Det ser jag med, och det gillar jag inte.

För när Ingela tog bilden sträckte jag upp mig allt jag klarade, med min krumma nacke, för att försöka se rak och stolt ut på min lille häst. Bättre än så här blev det alltså inte.

Jag har ju länge vetat att jag har blivit krum i ryggen, men att det ser ut så här illa när jag rätar på mig, det känns inte bra. Tyvärr verkar det inte finnas mycket att göra åt en krum nacke/bröstrygg. En del tror att jag bara behöver dra bak axlarna så hamnar huvudet rätt, men så enkelt är det inte kan jag lova. Det finns bilder innan jag var 10 år där man kan se min begynnande gam-nacke. Mina frågor till sjukgymnasten har inte gett många svar, mer än några små övningar som han samtidigt säger att de nog inte hjälper så mycket.

Förutom att det ser tråkigt ut och känns tungt, även i vardagliga livet, när huvudet trillar framåt så börjar jag få svårt att se framåt i fältsitsen. Jag kan inte vinkla upp huvudet tillräckligt.

Det är värt att göra något så det inte blir värre. Nu har jag outat min dåliga hållning. Nu får ni stå ut med att följa min kamp till att bli en stilig och rak gubbe.