Inspiration : Lycka och prestation

«Föregående - Nästa»
25 maj 2015

Eleven kom körandes med sin välmusklade nordis till kursen. Han drog en stor flakvagn med halva familjen och all utrustning för dagen. Strax var de inne på ridbanan och presterade en underbar och rätt avancerad uppvisning. Ekipaget blev onekligen omtalat denna dag, och ryttarinnan fick viss stjärnstatus.

Under lunchen kom hon med en del filosofiska funderingar. Hur gör man för att bli riktigt bra? För att bli riktigt nöjd? Jag berättade då hur jag nyligen, strax efter att ha tittat på världscupsfinalen, travade runt min lille Blixt på ridbanan här hemma. Min dåliga höft gjorde att jag red barbacka och jag kunde bara sitta på vänstra skinkan. Vi travade runt i lite olika figurer på hängande tygel och överansträngde oss liksom inte. Med min dåliga höft kunde jag inte sitta bra nog för att rida bra. Plötsligt kom det över mig en så varm underbar lycka så jag sträckte ut båda armarna och kände ett bubblande skratt inom mig. Jag älskar verkligen att rida min lille Blixt, även om vi bara tultar runt på hängande tygel. För mitt inre såg jag de duktiga världscupsryttarna framför mig och hoppades att de är lika lyckliga när de rider som jag var, just då på min lille fjording.

Min duktiga elev tog till sig detta. Hon red sin andra lektion, selade på och körde hem igen med halva familjen och en massa bra att ha på vagnen, lugnt och fint en lördageftermiddag. Detta tror jag inte att många av de duktiga ryttarna på TV hade klarat med sina duktiga hästar. Den lyckan är inte dem förbehållen. 

 

Hälsningar,
Markus Holst

25 maj 2015

Så underbart bekräftande och befriande du skriver! Att kunna gå ut och ta sin häst på en ridtur och känna glädjen i kroppen, både hos hästen och hos människan.

Det ligger en hel del jobb bakom för att kunna hamna i den lyckan, så min slutsats är att en riktigt kunnig och duktig ryttare ger en glad häst som gör sin ryttare glad och lycklig!  

[ Svara ]

25 maj 2015

Det finns bara en Markus. En som klarar av att se saker från ett annat perspektiv, både vid sidan av och ovanifrån. Du har en enastående förmåga att prova nytt, annat och lite till. Så där så att man känner sig duktig eller nöjd och glad. Ser fram mot nästa möte.  / Hon som red.

[ Svara ]

25 maj 2015

Varför finns ingen gilla-knapp här :-) Hade velat trycka på den för alla inläggen :-) 

[ Svara ]

11 juni 2015

Så talar en sann hästvän.

Christina.

[ Svara ]

13 september 2015

Börjar nästan grina när jag läste detta! Har själv en nordis-korsning som är duktig på alla sätt och vis ( dock ej inkörd ). Mina medryttare tränar och tävlar dressyr, han går regelbundet för tränare, även med mig fast jag inte har några som helst tävlingsambitioner. Köpte t om en dressyrsadel i våras för jag tänkte "nu jäklar"...Och igår, sadlade jag för första gången med den efter sommarbetet, inbillade mig att det skulle vara kul med ett dressyrpass på ridbanan...men istället satt jag i en halvtimme och undrade vad jag pysslade med...jag är som lyckligast ute i skogen med honom - det var ju därför jag i första hand skaffade häst!!! Så nu lägger jag dressyren på hyllan ett tag - för det handlar ju om att göra det som man mår bäst av!!!

[ Svara ]

4 maj 2016

Tack Markus! Tur att jag har hittat dig. 

[ Svara ]