Markus svarar : Öppna-sluta i olika gångarter

«Föregående - Nästa»
10 februari 2009
Hejsan!  nu i blötsnö och halkiga tider är det så svårt att få till en bra  träning men eftersom jag tycker om att klura och testa nya saker så provade jag igår att skritta i öppna för att sen övergå till trav några steg och sen sakta av till skritt igen med bibehållen ställning. döm om min förvåning när övergång till trav inte var svår alls men däremot avsaktningen, det stönades och stånkades och jag fick verkligen ge henne support. Är det att det krävs större mått av samling när rörelsen ska minska i tempo?
Markus 10 februari 2009

Om du inte berättar det för någon, svarar jag att jag inte vet...

Det är välbekant och ofta skrivet, att man får bättre halter och avsaktningar om man rider dem något sidvärts. Då blir det mindre drag i bettet och mindre spret med benen i halten. Men varför det är så, kan jag inte reda ut.

Man kan tänka sig, att hästen behöver samla sig mer i avsaktning än i igångsättning, men generellt är det inte svårt för hästen att samla sig. Det gör den varje dag, i hagen. Möjligen kan man tänka sig att det är svårt för hästen att samla sig samtidigt som den försöker att protestera och överbelasta bettet och liknande saker.

Kanske kan man gissa, att prinsessan suckar och stönar inte för att det är jobbigt, utan över det nesliga faktum att du har överlistat henne; hittat sätt där hon liksom inte kan ta till sina vanliga knep?

[ Svara ]

Maria 10 februari 2009

he he he... så kan det ju faktiskt vara... vi hade iallfall lika roligt båda två :-) och..... nej Markus, jag ska inget säga

[ Svara ]