Markus svarar : häst

«Föregående - Nästa»
17 juli 2011

Vad ska man tänka på när man ska rida en ny häst? Om den här hästen nu inte brukar bli riden utan bara körd med vagn, den har dock blivit riden en del under åren men nu körs den enbart. Ägaren vill att jag ska ta an hästen och börja rida honom men jag undrar vad de är jag ska främst ska tänka på? för jag är mer van att rida hästar som är vana med en ryttare på ryggen.

Markus 17 juli 2011

Om hästen en gång i tiden är inriden och blivit regelbundet riden tidigare, är det nog inte så mycket som är annorlunda. Jag tror inte du kommer märka skillnad.

[ Svara ]

Jenny 17 juli 2011

En häst som aldig har blivit riden utan bara körd brukar var lätt att hoppa upp på, lätt att få att gå frammåt, svänga och stanna. Men det där med skänklar???
En annan stor skillnad är att de flesta ridhästar har faktiskt någon slags koll på sin ryttare, körhästar har oftast inte koll på saker som ryttarens knän...
En körhäst som jag testade att rida fattade inte heller komandon uppifrån utan någon fick gå bakom från början och smacka när jag ville framåt, hästen hade till och med svårt att svänga om inte någon var i närheten på marken, så att hästen trodde att det var människan på marken som tog i bettet! Men det gick snabbt över.

Lycka till med din ridhäst! :-D

[ Svara ]

18 juli 2011

tack för era svar:) Jo hästen har blivir riden förut och som jag fattar har de inte varit några problem med att han förstår att han har en ryttare på ryggen. Men jag har dock hört från en bekant att den här hästen är envis och blir så glad när han får en ryttare på ryggen att han tror att han får göra vad han vill nu när han får chansen. Men jag ska försöka att vara bestämt från början även fast jag bara har ridit i ungefär ett år. Men jag känner att jag måste iaf ge hästen en chans och vem vet de kanske går hur bra som helst:D

Men har ni några mer tips än att visa att jag bestämmer och träna på att han lyssnar bara på mig? Och har ni några tips på hur jags ka göra detta? :D

 

tack på förhand

[ Svara ]

Anna-Lena 18 juli 2011

Jag skulle råda dej att träna lite från marken först och lära känna hästen innan du sitter upp. Du kan göra massor av kul saker och stärka ditt ledarskap.

Lycka till!

/Anna-Lena

[ Svara ]