Markus svarar : Träningsschema?

«Föregående - Nästa»
29 oktober 2010

Hej

Nu är Vissla (islandshäst) och jag igång ordentligt. Vi har läxa att jobba och stärka höger bakben som är svagare pga skadan. Vi ska jobba med böjningen i vänster varv och öppnor och slutor.

Jag har en tendens att vilja för mycket, för ofta. Överambitiös. Särskilt när det är roligt och går bra.

Jag undrar lite över hur mycket och ofta är lagom att träna?

Jag har en Picaderon jag ofta använder både för löslongering, arbete vid hand och "vanlig" longering med kapson. Jag är där max 10-15 minuter 3-4 ggr/veckan.

Jag rider ut 3-4 ggr/veckan med inritning på tempo, framåtbjudning skojridning i alla gångarter. Jobbar dock alltid lite i skritt med serpentiner, böjningar, försök till öppnor och slutor. 45-90 minuter. Där jag alltid hoppar av och går minst sista 10 minutrarna. Ofta värmer vi upp med lite arbete vid hand eller nåra varav på stora volten i grusbanan.

Vi klättrar lite, hoppar lite. Försöker hålla damen på gott humör och hitta vad som är lagom.

Då och då lägger jag in en vilovecka med promenader och ev några pass med arbete från marken. Antagligen inte tillräckligt ofta...

Hur rider ni? Hur funderar ni med lagom doser träning? Vila?

Jag har inga mål med ridningen (alltså inga tävlingsambitioner) förutom att ha en starkt, glad, frisk häst för att rejsa runt i skogen med i alla gångarter, gärna mycket tölt :)

Träna lite AR, hoppa lite, rida långritter, ha skoj helt enkelt.

 

Markus 29 oktober 2010

Du låter onekligen ambitiös!

Mitt hästliv ser helt annorlunda ut. Jag rider dem cirka 20 minuter var på ridbanan. Några gånger om året rider jag ut med Diamanten eller Blixten. Robusten uppskattar inte skogspromenader så han slipper.

Vilodagar planerar jag aldrig in eftersom de tenderar att komma av sig själv. Idag åker jag till exempel till Molkom för två dagar så då blir det ju vila. Regnvädersdagar brukar också användas som vila.

Den vanligaste kommentaren när jag träffar mine elever är "jag har ju inte hunnit träna så mycket". I viss mån är ju detta en gardering ifall jag skulle skälla på dem, men det visar även att vi aldrig rider så mycket som vi vill.

[ Svara ]

31 oktober 2010

jag rider 4-5 dagar i veckan och då varvat bana och skogsridning. Skogsridningen blir oftna dryga timman och jag passar på att öva t.ex halter, övergångar m.m. och så avslappningsridnig på långa tyglar bara för att njuta. På banan är jag 1-2 ggr i veckan och håller sällan på mer än 20 minuter. Mitt mål är också stark,frisk, lycklig häst som tycker det här är lika roligt som jag gör.

[ Svara ]

1 november 2010

Vår "familjehäst" delas av 3 ridtokiga familjemedlemmar. Detta betyder att hon går varje dag, dock aldrig mer än 2 dagar i rad i ridhus. Där emellan rids det full fart i skogen, lugna skrittrundor, ridpassen varierar mellan 45 min till 2 timmar. Vi har en pigg och stark häst, och de gånger det blir vilodagar (oftast beroende på vädret) så känns hon precis likadan dagen efter det. Så jag drar den slutsatsen att hon mår lika bra utav vila som "hårda" ridpass.

[ Svara ]