Markus svarar : Träningsschema?

-
29 oktober 2010

Hej

Nu är Vissla (islandshäst) och jag igång ordentligt. Vi har läxa att jobba och stärka höger bakben som är svagare pga skadan. Vi ska jobba med böjningen i vänster varv och öppnor och slutor.

Jag har en tendens att vilja för mycket, för ofta. Överambitiös. Särskilt när det är roligt och går bra.

Jag undrar lite över hur mycket och ofta är lagom att träna?

Jag har en Picaderon jag ofta använder både för löslongering, arbete vid hand och "vanlig" longering med kapson. Jag är där max 10-15 minuter 3-4 ggr/veckan.

Jag rider ut 3-4 ggr/veckan med inritning på tempo, framåtbjudning skojridning i alla gångarter. Jobbar dock alltid lite i skritt med serpentiner, böjningar, försök till öppnor och slutor. 45-90 minuter. Där jag alltid hoppar av och går minst sista 10 minutrarna. Ofta värmer vi upp med lite arbete vid hand eller nåra varav på stora volten i grusbanan.

Vi klättrar lite, hoppar lite. Försöker hålla damen på gott humör och hitta vad som är lagom.

Då och då lägger jag in en vilovecka med promenader och ev några pass med arbete från marken. Antagligen inte tillräckligt ofta...

Hur rider ni? Hur funderar ni med lagom doser träning? Vila?

Jag har inga mål med ridningen (alltså inga tävlingsambitioner) förutom att ha en starkt, glad, frisk häst för att rejsa runt i skogen med i alla gångarter, gärna mycket tölt :)

Träna lite AR, hoppa lite, rida långritter, ha skoj helt enkelt.