Markus svarar : allting måste vara en lek eller något positivt

«Föregående - Nästa»
2 maj 2010

Vad gör vi med våra hästar, ber dom att göra en massa saker som dom kanske ej vill, alla djur måste tycka att det är roligt att jobba annars blir ju allting ett tvång eller hur? Såg en tjej rida hård dressyr med sin häst, var att hästen ej gjorde som hon ville, och då blev hon fly förbanad. Vad jag förstod skulle hon göra en öppna men hästen ej ville göra den böjen, antingen var hästen väldigt stel eller så hade hon ej värmt upp den ordentligt.

väldigt fin sida du har Marcus. Ha det gott

Helena

Markus 3 maj 2010

Det du här nämner är orsaken till att jag bara rider de dagar jag mår bra. Är man för trött, arg, ledsen eller liknande är det allt för lätt hänt att hästen får ta emot det dåliga humöret.

[ Svara ]

4 maj 2010

Jag gör också så att jag bara rider och tränar dom dagarna jag mår bra. Ett tag hade jag fått för mig att jag skulle hålla igång Kjarni och Moa 6 dagar i veckan och Tappi 5 dagar i veckan, detta samtidigt som jag praktiserade heltid på djurparken 8-17 mån-fre. Gick upp varje dag klockan 6 och var klar med dagen kring 22-23, utan någon vila utan full rulle hela tiden. Det höll 4 månader innan allt sket sig och resultatet blev istället att alla hästarna vilade 2 månader för jag orkade inte med mer än mockningen typ. Så nu tränar jag när jag vill, vilar dom 2 dagar i rad, ja då får dom göra det. Hästarna är betydligt mycket gladare nu (och jag med) än vad dom var den vintern när vi skulle ut och köra klockan 21 och jag bokstavligt talat grät för att jag var så trött. Då ville dom nog inte umgås med mig alls faktiskt.

Men om man kollar sig runt omkring i "hästvärlden" så finns det så mycket krav ifrån alla håll och kanter, en del klarar av att prestera under press, andra gör det inte. Det är trist när det går ut över hästarna. Dessvärre kan jag räkna upp ganska många i min närhet som inte klarar av pressen som finns vilket drabbar hästarna på ett eller annat sätt. Är nog ganska vanligt.

[ Svara ]

5 maj 2010

Jag har lugnat ner mig massor. Struntar numera i vad andra tycker. Många tycker nog att jag fjant-rider, men varvar omväxlande ridning med lek och lite träning från marken, men aldrig mer än vad hästarna klarar av. Jag ser i deras ögon att de ser mycket gladare ut nu. Ryttarvärlden innehåller många krav och det kan vara svårt ibland att försvara att man inte hela tiden vill nå "nya höjder".

[ Svara ]