Markus svarar : Trickträning på svårmotiverad häst...

«Föregående - Nästa»
14 mars 2010

Dottern har bestämt sig för att ha som projekt i skolan, att träna trick med de två hästarna vi har i stallet. Ponnystot är superenkel, lite diamantenvarning över henne. Förekommer en ofta med egna självlärda trick...Tinkern är desto segare. Jättelydig i ridning, faktiskt helt underbar, men rätt så ointresserad av att ta egna initiativ. Gör det man säger till honom, men inte mer... Någon som har några tips på att motivera honom ?

Markus 14 mars 2010

"Diamantvarning" var ett roligt ord! Jag förstår vad du menar.

[ Svara ]

14 mars 2010

Jag har ett hett tips om hur man får hästen att tänka mer självständigt!

Freeshaping och klickerträning. Helt fantastiskt underbar träningsmetod! Har gjort stora underverk på min slöe fjord/islandkorsning, både vid hantering och ridning. Dessutom brukar de komma igång och tänka när de väl förstått vad trickträning är.
Jag har fått en svårlastad häst att självmant och lös springa in i transporten på två träningstillfällen á 30-45 minuter. Tidigare tog det minst 4 timmar att lasta, men med klickern tar det 30 sekunder, max. Man måste nästan hejda henne så hon inte ska rusa in i släpet!

/Sara i Skara

[ Svara ]

27 april 2010

Hej jag är medryttare på en mkt välskolad ridtravare. Och har börjat med lite små trix med hans nordsvenske polare att buga, som fattar poängen riktigt snabbt och tycker det är rikigt roligt.

Men ridtravaren, det verkar som att han inte är motiverad. Sen är han rätt stel i kroppen men försöker strechta och böja och grejja men när de kommer till att ex försöka buga så försöker han en två ggr sen "ger han upp" verkar de som.

Har någon något tips på hur man kan försöka motivera en häst som denna :) ?

 

[ Svara ]