God ridning

-

God ridning är för mig ridning med kunskapen som ledstjärna. Jag vill lära ut logiska samband som visar ryttaren och hästen vägen framåt. För varje häst, oberoende av ras, ålder och förutsättningar, finns en väg till fulländning. Ingen häst är för gammal eller för sjuk för att gymnastisera, ingen häst är för dålig för att dansa. På lektionerna börjar jag från början och lär ut byggstenarna, en i taget. Först kommer lydighet och hjälpförståelse, därefter kommer rörelserna. Sedan kan vi dansa.

Ridning skall vara en trevlig sysselsättning för ryttaren men också en trevlig sysselsättning för hästen. God ridning ökar hästens hållbarhet och ger hästen möjlighet att vara aktiv hela livet. Med god ridning får vi hästen att med ryttare på ryggen och på kommando kunna utföra allt det som hästen klarar av sig själv, naturligt, i hagen.

Dressyr är lämpligt för varje häst - Dressyr förbättrar varje häst.
Dressyr kräver inga dressyrhästar - Dressyr skapar dressyrhästar!

Arab, connemara, fjording, frieser, fullblod, halvblod, islänning, knabstrupper, lipizzan, morgan, nordsvensk, shire, thinker, travare, camargue ... De finns alla på mina kurser.

Ryttare och hästar av alla raser och utbildningsnivåer är välkomna. Inga speciella förkunskaper behövs. Deltagarna skall vara vuxna (minst 16 år), intresserade av att lära men inte ha som mål att tävla.

När hästen tränas enligt de klassiska idealen, ökar dess gymnastiska förmåga. Ridning skall framhäva hästens naturliga skönhet och förstärka intrycket av hästens rörelser i frihet. Med bibehållen självkänsla och stolthet arbetar hästen för oss och utvecklar sin styrka och sitt självförtroende. Enkelt - vackert - otvunget : Som om hästen själv gjorde valet