God ridning

-

God ridning är för mig dressyr och ridning med kunskapen som ledstjärna. Jag vill lära ut logiska samband som enkelt visar ryttaren och hästen vägen framåt. För varje häst, oberoende av ras, ålder och förutsättningar, finns en enkel väg till fulländning. Ingen häst är för gammal eller för sjuk för att gymnastisera, ingen häst är för dålig för att dansa. På kurserna börjar vi från början och lär oss de enkla byggstenarna, en i taget. Först kommer lydighet och hjälpförståelse, därefter kommer rörelserna. Sedan kan vi dansa

Förutom att vara en trevlig sysselsättning för ryttaren, skall ridningen även vara en trevlig sysselsättning för hästen. Ett bra dressyrarbete ökar hästens hållbarhet och ger hästen möjlighet att vara aktiv hela livet. Med dressyrarbetet skall vi få hästen att med ryttare på ryggen och på kommando kunna utföra allt det som hästen klarar av sig själv, naturligt, i hagen. Alla har sett hästen göra både piaffer och passager och tittar man noga och ofta kan man även se rörelser som öppna, sluta, levader, courbetter och caprioler i hagen.

Dressyr är lämpligt för varje häst - Dressyr förbättrar varje häst.
Dressyr kräver inga dressyrhästar - Dressyr skapar dressyrhästar!

Arab, connemara, fjording, frieser, fullblod, halvblod, islänning, knabstrupper, lipizzan, morgan, nordsvensk, shire, thinker, travare, camargue ... De finns alla på mina kurser.

Ryttare och hästar av alla raser och utbildningsnivåer är välkomna. Inga speciella förkunskaper behövs. Deltagarna skall vara vuxna (minst 16 år), intresserade av att lära men inte ha som mål att tävla.

När hästen tränas enligt de klassiska idealen, ökar dess gymnastiska förmåga. Ridning skall framhäva hästens naturliga skönhet och förstärka intrycket av hästens rörelser i frihet. Med bibehållen självkänsla och stolthet arbetar hästen för oss och utvecklar sin styrka och sitt självförtroende. Enkelt - vackert - otvunget : Som om hästen själv gjorde valet

Vill du ha ett email-meddelande när jag har kurs eller sadelvisning i din närhet? Klicka här.