Ridsportbutiken : Kreditupplysning - så går det till

-
14 maj 2019

När någon väljer att handla på kredit i min butik (mot faktura) tar jag en kreditupplysning på kunden. Ibland får jag upprörda mail om detta. Jag förstår att en del kunder känner det kränkande eller närgånget med en kreditupplysning. För den som aldrig suttit på min sida i en affär kan jag förstå det. Den lapp man får hem i lådan om kreditupplysningen kan ju innehålla rätt mycket information om ens ekonomi. Därför vill jag berätta hur det hela går till från min sida.

Den som handlar för över 500 kronor i min butik kan alltså välja att handla på kredit, det som ofta kallas ”mot faktura”. Jag tar då automatiskt en kreditupplysning. Det betyder att när ni klickar på ”fortsätt” skickas ert personnummer till kreditupplysningsföretaget Bisnode. Direkt kommer det tillbaka uppgifter om ert fullständiga namn och er folkbokföringsadress. Därutöver får jag en rating-siffra. Den variera mellan -1 och två. -1 betyder att personnumret av någon anledning är ogiltigt, kanske fel angivit eller att ni bor utomlands. 2 betyder att kunden har betalningsanmärkningar. Rating 0 är så att säga godkänt.

Om rating-betyget blir annat än noll skickas kunden tillbaka till kassan för att välja ett annat betalnings-sätt.

Detta är allt som händer. Jag ser alltså inga andra uppgifter om kunden än namn, folkbokföringsadress och rating-betyget. Jag vet fortfarande inte hur mycket ni tjänar eller vilka skulder ni har, och kan inte heller få ut den informationen. Er integritet är alltså intakt.

Den som sedan betalar fakturan i tid slipper att jag tar fler kreditupplysningar vid framtida beställningar.

Jag började med kreditupplysningar efter att ha haft problem med flera kunder som köpte utan att kunna betala. Inkasso är dyrt för både kunden och mig. En kreditupplysning är betydligt billigare och trevligare för oss alla.

Ni anar för övrigt inte vad konstiga saker folk kan hitta på för att få handla på kredit. Som handlare lär man sig den hårda vägen att många som handlar på kredit väljer det alternativet för att de egentligen inte kan betala. Man undrar ju varför de då väljer att köpa så oviktiga saker som ridsportutrustning, men jag har råkat ut för det flera gånger, gällande både små och stora belopp.