Mina hästar och jag : Rockad i hagarna

«Föregående - Nästa»
17 februari 2011

Diamanten börjar ju bli gammal. Han är någonstans mellan 18 och 20 år, så jag har så smått börjat leta mig ett föl som kunde ta vid när Diamanten en dag blev för gammal. Samtidigt har Ingela börjat fundera hur hon skall göra med Taekwondo. Trots alla hans fördelar är han rätt bred över ryggen varför korta Ingela sitter rätt obekvämt på honom.

Efter att ha funderat och våndats kom vi en dag på att vi ju enkelt kan byta häst med varandra. Ingela trivs ju med Diamanten, och jag med Taekwondo. Så idag har Ingela varit hit med Taekwondo och tagit med sig Diamanten och Angelo hem.

Det var festligt att se hur lugnt det gick till när Taekwondo kom in i hagen. De andra hästarna kände ju igen honom, och han dem. Efter att ha varit kung i hagen över Ingelas Escyro, försökte han ju stödda sig lite här med, men Blixten påminde honom snabbt om att han bara var en liten en. Strax håll Taekwondo med om det. Så han tar även Diamantens plats som nummer tre i flocken.

Trots att hästarna ju blir kvar i familjen har både Ingela och jag gråtit en avskedstår över våra pojkar, men upplägget känns rätt. Även om jag ser fram emot att jobba med Taekwondo, han är ju en häst jag alltid gillat, så känns det konstigt att inte träna mer med Diamanten.

Med lite tur kommer det en dag när Ingela och jag kan ha vår hästar tillsammans allihopa.

Hälsningar,
Markus Holst

20 februari 2011

Är inte rockard ett slags vagn som man spänner bakom hästen? Är det en sån du har i hagen eller var det något annat som menades?

[ Svara ]

Markus 20 februari 2011

Väl noterat, Mela!

Jag hade stavat fel. Det skulle inte vara rockard, utan rockad, vilket det nu är ändrat till.

Rockad i sin tur är en schackterm, ett speciellt drag där, lite enkelt yttryckt, ett torn och kungen får flyttas i samma drag och i stort sett byta plats med varandra. Uttrycket används därför metaforiskt för byten ävan av andra slag.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Rockad

[ Svara ]

20 februari 2011

Det var väl det jag tänkte ;)

[ Svara ]