Markus svarar : Var börjar jag...?

-
11 juli 2009
Hej!

Har ridigt sedan barnsben med inriktning mot hoppning. Slutade tävla i sena tonåren. Av en slump hamnade en otroligt skör och trasig häst under mina vingar.. och jag var tvungen att se hästarna med nya ögon. Sedan jag var liten har jag blivit präglad av att hästrelationen handlar om tvång och lydnad. Att detta var fel väg blev så uppenbart när jag nu hade en skör häst utan tillit och tro på något mänskligt. Jag började med Horseman ship och blev helt knäad av beundran och förundran och lyckades snabbt få mitt lilla sto till att finna tillit och respekt med minsta medel. Efter ett par års uppehåll när jag skaffat familj, blev saknaden av hästar för stor. Jag hade nu blivit helt knäad av beundran av den fantastiska frieserhästen! 
I våras fick jag hem min underbara frieser ifrån Holland. En 4-årig hingst som är helt fantastisk!
Denna sommaren ska vi lära känna varandra och han ska få "landa" i sitt nya hem.
Jag hade väl inte riktigt bestämt mig för "vad" jag skulle "rida" , men hoppning var uteslutet...! 
 Då jag varit och nosat på NH, och känt att det varit "rätt" så har jag sökt mer information om "naturlig" ridning..
Jag är förförd av denna ridkonst! 
Därav finns jag nu här.
Då till min fråga...  Var börjar jag? 
Har sökt instruktörer utan resultat. Kanske att det finns någon här som är ifrån Kristianstads trakten som kan hjälpa mig?!
Hur mycket kunskap jag än kan söka på internet eller läsa mig till i all världens böcker, så vågar jag inte börja att exprementera för mig själv.  Hästen är ung och väldigt lyhörd och jag vill inte förstöra hans intresse genom att förvirra honom med min okunskap inom detta området....

Hade gjort mig så glad om någon kunde ge mig en vägvisning, för hur jag ska komma igång!

// Emma