Allmänt : Mobiltelefon och ridning

«Föregående - Nästa»
23 juni 2009

Jag har ju, som väl de flesta idag, mobiltelefonen med mig när jag rider. På vintern har jag den i jackfickan, men nu på sommaren måset jag ju ha den i byxfickan. Detta blir sällan särdeles bra, eftersom telefonen, speciellt på Diamanten, dunkar mot framvalvet i varje steg. Nu tror jag inte det är Diamanten i sig som orsaker problemet, utan snarare hur hans sadel ser ut.

Efter att ha provat lite olika modeller, stoppade jag idag telefonen i bakfickan, bara för att prova hur det blev. det har jag tidigare aldrig provat eftersom jag har förutsatt att då skulle jag sitta på telefonen. Emellertid blev det mycket bra med telefonen där. Jag märkte inte av den på hela ridpasset.

Hälsningar,
Markus Holst

Jenny 23 juni 2009

Man kan köpa speciella fodral till mobiltelefonen som man sen kan ha tex runt armen!
Själv brukar jag ha mobilen i den enda fickan som finns på ridbyxorna, ivarjefall på sommaren.

[ Svara ]

Lotta 23 juni 2009

Jag har min mobil i en liten "tarm" med en typ karbinhake på. Jag har det jämt för att skydda telefonen mot repor. Men så kom jag på att jag kan sätta fast haken i hällan på ridbrallan, sen hänger den där och dinglar så fint, men ibland slår den i/kläms mot framvalvet. Ska pröva att ha den i en hälla längre mot ryggen istället, har inte tänkt på det ju...

[ Svara ]

24 juni 2009

Jag har också ett fodral (köpt på Hööks har jag för mig) som man kan spänna runt armen - men jag tycker att det är mer bekvämt att ha den runt vaden - jag når den och den hindrar mig inte.

[ Svara ]