Mine trensebid
Jeg ønsker at sælge bid , som jeg synes er gode . Derfor har jeg begrænset antallet.
Baucher - bid er tynde og bruges som bridon. Hvis du fastgør trensens sidestykke i den lille ring undgår du at biddet ikke " falder ned" i hestens mund, også når tøjlen er hængende . Mange heste, især dem med en ru tunge synes om det.
Trensebid med parrerstænger har den vidunderlige egenskab, at de ikke glider rundt i munden, og at førende tøjletag også er rettes mod kinden på ydersiden. Så får du hele hestens hoved med og dermed hele hesten. Det er min favorit bid.
Ofte anbefales det, at man skal ride med næsebånd for at forhindre at bidet trækkes gennem munden. Jeg synes, det er bedre, at vi konstruerer bid, der ikke kan trækkes igennem munden , så vi helt kan undvære næsebånd. Bauchner trensebiddet er konstrurere sådan.
Jeg er ikke sikker på , om to- eller tredelte bid generelt er bedst . Jeg tror, det todelte bid trykker mindre på tungen, fordi den tredelte bid har en midtersektion, der ligger fast midt på tungen. Med dette ræsonnement ville de fleste heste foretrække et todelt bid, men det gør de ikke, så jeg tager muligvis fejl.
Vi har prøvet tre-delt bid med tungefrihet på vores egne heste , og det er det bid, de holder mest af.
Vi må huske, at der er meget lidt forskning om, hvordan bid virker i hestens mund. Det meste af det, du hører, er folks gisninger og formodninger, og mine udtalelser er også mine formodninger. Det er meget svært, at se ind i hestens mund , mens du bruger tøjlerne. Og åbner du hestens mund, skiftes forholdet. I det tyske magasin Pegasus , var for nogle år siden en artikel, hvor de havde røntgenfotograferet hestemunden, dels mens hesten var indspændt og dels redet på et løbebånd. Man bemærkede, at trensebidet aldrig lå lige i munden og derfor aldrig lå, som man troede. Den ubelastede side af bidet lå lige over tungen og den belastede del lå parallel med tøjlen.