Sadeldrömmen

Första inköpen gjorda

24 september 2020

Sedan jag sist skrev om mitt sadelprojekt, har jag ägnat mig åt att lära mig om materialen som skall vara i sadeln. Jag vill ju göra en sadel i samma anda som dem jag handlat med i 10 års tid, men även försöka att långsamt utveckla dem till något ännu bättre. Det är jag skyldig min bortgångne goda vän David, som för 30 år sedan utvecklade Strada-sadeln.

Nu har jag börjat förstå vilka material jag vill ha i bommen, i ... Läs mer

Sadeln har fått ett namn

9 augusti 2020

En sadel behöver att namn. Min nya sadel kan inte bara heta Markus Holst sadel, modellen måste heta något. Jag har läst på lite om hur man väljer ett bra varumärkesnamn. Bland annat stod det att namnet skall vara lätt att stava och lätt att uttala. Mindre viktigt var att namnet beskrev produkten. Apple säger ju egentligen inget om datorer, liksom.

Jag började, som de flesta andra häst-ägare som utvecklar häst-produkter, leta bland mina hästar ... Läs mer

Lyssnat, lärt och knutit kontakter

24 juli 2020

Jag kan inte påstå att det går fort men det går ändå framåt. Det känns viktigt att ge processen tid, så resultatet blir bra från början. Jag vill göra en genomtänkt sadel med underleverantörer som jag litar på och vet att jag kan arbeta med 10, kanske 20 år framöver.

Det jag ägnat mig åt de senaste veckorna är att fråga, lyssna och lära. Efter 15 år som nyfiken sadelhandlare har jag ju knutit en ... Läs mer

Hurdana sadlar vill jag göra?

7 juli 2020

Så vad vill jag då göra för sadel? Jag kommer hålla fast vid mina idéer om hur en sadel skall vara, och använda den kunskapen som jag skaffat mig under åren med Strada.

Grunden kommer vara en bra bom. Oberoende av hur mycket det pratas om bossornas placering och kanalen mellan bossorna, så är det bommen som fördelar trycket och där slarvas det på många moderna sadlar, speciellt som det nu är modernt med ”smal midja”. Smal midja ... Läs mer

Nu gör jag ett eget sadelmärke

29 juni 2020

Hösten 2010 fick jag ett mail från en man i England, David Bowler, som ville bli återförsäljare på mina bett. Det blev han inte, men istället blev jag återförsäljare på hans sadlar. På det viset kom Strada-sadlarna in i mitt liv. I början var jag inte särdeles förtjust. Jag hade varit i den akademiska världen i 10 år då och var full med fördomar om engelska sadlar.

Efter hand kom mina fördomar på skam. Strada ... Läs mer