Kapsoni

Due to the current Corona situation it is hard to get products from my manufacturers, so I can not tell when products out of stock will be available again. I will do my best to get them home, but mostly it is out of my control. When you add an item to your basket, you will get a notice if it is out of stock. Else I will as always ship within 10 days.

The Corona also delays deliveries due to smaller capacity than normal so deliveries will take longer time than normal to receive. Our Swedish Post company is not able to deliver to more than a small number of countries. If you live outside EU, check this list in link below before you order.

https://markusholst.com/ridsportbutiken/101/shop/26987/corona-delivery-restrictions

Akateminen Kapsoni

Akateminen Kapsoni

Hieman paksumpi ketju ja liukuva leukahihna
2 vaihtoehtoa
Näytä kaikki | Tilaus
Kapsoni ketjulla

Kapsoni ketjulla

2 vaihtoehtoa
Näytä kaikki | Tilaus
Kapsoni kiinteä nenäosa

Kapsoni kiinteä nenäosa

2 vaihtoehtoa
Näytä kaikki | Tilaus
Teräskapsoni

Teräskapsoni

9 vaihtoehtoa
Näytä kaikki | Tilaus
Kapsoni nahka

Kapsoni nahka

Tilaus

Kapsoneista

Paitsi juoksutuksessa, kapsonia voi käyttää myös ratsastuksessa samalla tavalla kuin nivelkuolainta tai Sidepull-suitsia. Kapsonin voi myös yhdistää kuolaimen kanssa, ja toimii hyvin kankikuolaimen kanssa.

Kapsonia voidaan käyttää pysäyttämään, taivuttamaan, nostamaan ja ohjaamaan hevosta ja sillä on käytännössä samat vaikutukset kuin kuolaimella. Jotkut hevoset toimivat paremmin kapsonin kanssa, toiset kuolaimen. "Kovasuisille" hevosille kapsoni on usein hyvä keino saada hevonen uudestaan ratsastajan kädelle.

Kapsonissa voi olla ketjuturpahiha, taipumaton terästurpahihna tai tavallinen nahkainen turpahihna. Omasta kokemuksestani taipumaton turpahihna on paras, koska se on tukevampi ja vaikka se liikkuu hieman sivuttaissuunnassa, se pysyy paikallaan hevosen turvalla ja toimii kuten pitääkin.

Kapsonin kovuusaste riippuu:

- turpahihnan leveydestä

- turpahihnan teräksen muodosta

- mahdollisen pehmusteen paksuudesta

Mitä pienempi kosketuspinta-ala, sitä kovempi kapsoni on.

On helpompaa pehmustaa liian kova kapsoni omia tarpeita vastaavaksi, kuin yrittää tehdä kevyestä kovempi.

Kapsonia pitäisi voida nostaa 1-2 cm nenäluulta. Se ei saisi olla liian tiukka. Kapsonin ei tarvitse noudattaa hevosen turvan muotoa. Se lepää turvan "kulmilla" ja tulisi kiristää siten että sormi mahtuu posken ja kapsonin väliin.

Kapsonit joissa on terästurpahihna voidaan uudelleenmuotoilla hevosellesi sopivaksi. Se on sepälle helppo tehdä.

Kun ratsastaa kapsonilla ja kuolaimella, sovita kapsoni tarpeeksi ylös hevosen päässä estääksesi ettei kapsonin turpahihna nipistä suupieliä. Jos käytät semi-kapsonia, voit laittaa kapsonin suitsien poskihihnan läpi.

Koska suitsien kiinnitysrenkaat ovat edempänä hevosen päässä kuin kuolaimien, tulisi käyttää pidempiä ohjia.