Allmänt : Hur har ni det med bete?

«Föregående - Nästa»
17 juli 2009
Min uppfattning är at det är väldigt gott om bete i år. Mina hästar har full sjå att äta upp allt. Det känns som om jag skulle klara mig med hälften av hagarna.

Hur ser det ut hos er?

Hälsningar,
Markus Holst

Jenny 17 juli 2009

Jo, det är rätt ok. Men med två flockar och en semesterhäst som alla ska hållas på minst en hages avstånd är det ett pussel att få det att funka! Men inga verkar svälta.
Tyvärr har vi också gott om små kryp som glupskt äter av oss så fort de får en chans, jag tycker de är fler av dem i år. :-( Men just nu är i vajefall hästflugorna inte så många.

[ Svara ]

Lotta 17 juli 2009

Jo det ser rätt bra ut, hästmagarna växer... Har också hört från flera håll att de fått in mycket hö i år, upp till dubbel skörd! Så gräset verkar växa bra :)

[ Svara ]

20 juli 2009

I år går alla våra stora hästar i flock och betestillväxten är god. Inga problem alls med betet här hos oss i sandared. I år har ju betet växt fint och fått lagom dos av både regn och sol.
Hoppas oxå på att de fina och stora skördarna av hö ska hålla hö och hösilage priserna lite mer humana i år.

// Cia

[ Svara ]

Markus 30 september 2009

Jag har fortfarande överskott på gräs. Nu verkar det som om de kan beta till november, men det hinner förstås hända mycket innan dess. Blir det snö får jag ju fodra dem.

Jag vet inte hur mycket det beror på att jag i år har en häst mindre, och hur mycket det beror på den ovanligt goda växtligheten i år, men mycket gräs är det.

[ Svara ]

1 oktober 2009

vi i broby har också gott om bete vet knappt var vi ska göra av de

[ Svara ]

2 oktober 2009

Her har vi også mycket bete men nu er de kommet på stald inden de bliver for tykke.

Syns Hø Høensilage priserne er ok i år

[ Svara ]

Markus 2 oktober 2009

Roligt med en utländsk gäst på sidan! Välkommen!

[ Svara ]

Markus 17 november 2009

Idag öppnade jag första ensilagebalen. Hästarna mumsar för fullt där ute. Jag tror aldrig jag börjat fodra så sent tidigare. Det finns fortfarande gräs på betet men det börjar bli lite väl blött i marken där (gammal mosse), så jag har tagit hem dem.

[ Svara ]

Jenny 17 november 2009

De gamla hästarna har fått hö ett bra tag, men de andra hästarna får klara sig med det de hittar, vilket verkar vara rätt mycket med tanke på hur tjocka de är.

[ Svara ]