Frågor och kommentarer : Markus, Sadelfråga.

«Föregående - [ Skriv ny fråga ] Nästa»
19 februari 2009
Hej Markus!

Jag undrar om du inte kan skriva och berätta lite om de sadlar som är på gång. Lite om vilka modeller det blir, hur de är uppbyggda osv.

Jag letar sadel som besatt men är väldigt osäker på vad jag ska ha. (Hanna vill ha mig i en bomlös) Jag är lite orolig för att jag inte kan sitta bra i en sån, men tilltalas samtidigt av att ha en sadel som formar sig efter hästen. Har kikat på MasterBacks Espanamodell, men såg att du är på gång med sadlar nu så det kanske är värt att vänta lite? /Biggan
Markus 19 februari 2009

Hej Biggan!

Jag tycker nog att vi skall ge Hanna rätt. Bomlösa sadlar är trevliga att rida i. Mina saldar skall finnas på Landvetter flygplats nu, och jag hämtar ut dem efter helgen.

Det blir i mycket en skolsadel som påminner om Masterbacks espaniola. Annica, som äger MasterBack, och jag är goda väner och har utvecklat samma sadel åt lite olika håll.

Jag kallar min sadel för skolsadel. Den är betydlgit fastare i konstruktionen än de torsion- och fitformsadalr som de flesta förknippar med bomlöst. de för vig vitkigaste, är att den verkar passa de allra flesta hästar, ich att man sitter behalgligt och på rätt ställer. Vi har faktiskt provat samma sadel på Blixten och på Ingelas tunna arab, och den låg bra på båda.

Min skolsadel har stoppade bossor och korta kåper, som bäst passa dem som rider utan ridstövlar. För stövelryttare kan jag göra längre kåpor.

I nästa vända skall jag föröska göra dressyrsadlar enligt samma koncept, men det tar några månader till.
20 februari 2009

Hejsan!
Jag tycker att din sadel ser hur trevlig ut som hellst. Vad kommer den att kosta?? När kommer den upp på din postorder?
/Heléne
Markus 20 februari 2009

Sadeln går att beställa redan nu. Jag hämtar hem de första i mitten av nästa vecka. Jag har inte tid att ta mig till flygplatsen innan dess.

Priset är 7900 kronor. Ni har möjlighet att prova sadeln och skicka tillbaka den inom 10 dagar, svåida den inte blir alltför förstörd under tiden.

För att nämna mer om konstruktionen, vilket jag missade i förra svaret, kan man säga att sadeln är uppbyggt runt en lädervojlock, alltså två läderbitar som är ihopsydda på mitten. Denna konstruktion har vi sedan sytt på bossor, sits, fram- och bakvalv på.

Sadlarna finns just nu i svart och brunt med detaljer i mässing eller stål.
22 februari 2009

Hej Markus!
Skolsadeln verkar väldigt intressant. Du och Hanna brukar ju veta vad ni pratar om så jag är beredd att ge bomlöst en ärlig chans. Misstänker att Sawanna gillar det också. Vad är det egentligen för skillnad på din skolsadel och Masterback Espana? Det bästa är kanske att prova dem och känna efter vilken som känns bäst?
/Biggan
Markus 23 februari 2009

Jag vet inte exat hur MasterBack har utformat sin sadel. Jag har inte sett dem. Vad jag vet, är att vi har olika bossor på dem. Jag har "gammaldags" stoppade bossor, fyllda med syntet-ull. Masterback har "foambossor", alltså sådana där moderna i lite hårdare skumgummi. Jag vet inte om MasterBack har flyttbara bossor eller inte på Espania-sadeln, men mina bossor sitter där de sitter, så ingen riskerar att sätta dem fel.
27 februari 2009

Hej!

Fick tips om denna sadel och har lite frågor.

Hur fungerar vidden? Är den mjuk eller finns det olika vidder?
Går det att få bilder frammifrån också?

Tycker sadeln verkar väldigt intressant.

Mvh Alexandra
Markus 27 februari 2009

Tanken är att sadeln skall passa alla hästar. Vi har provat samma sadel på min trinda Blixt och flickvännens smala arab, och den fungerade på båda.

Fler bilder kommer snart. Sadeln är ännu så ny att jag inte hunnit ta några riktiga bilder på den ännu.
27 februari 2009

Tack för svar!

Ska bli spännande att se fler bilder!

Mvh Alexandra
28 februari 2009

Hej igen!

Är det din sadel som ligger på vissa hästar i fotoalbumet "akademiska dagar 2008"?

Mvh Alexandra
Markus 28 februari 2009

Ja, det stämmer. Den syns på islänningen Thattur.

10 april 2009

Hej!
Trevlig hemsida med bra svar!

Jag undrar lite, den bomlösa dressyrsadeln du tänkt göra hur lång tid kan det ta innan den finns på marknaden?

Hälsningar
Sara
Markus 12 april 2009

Vi får nog räkna med att det tar minst ett halvår, innan de finns på marknaden.
12 april 2009

Vad är det som skiljer din sadel från t ex Branderups mfl liknande?
Markus 12 april 2009

Dels har min sadel en annorlunda design på kåpor och bakvalv, och till skillnad från bent-sadlarna kan man ha vulster på min. Vidare har de fletsa andra likartade sadlar; Bent-sadlar, star-trekk, amazonas osv, någon typ av bom. En del har fjäderbom och andra halvbom. Min har ingen bom alls. Den är helt gjord av läder, plus "foam" i sits och valv, och fiberull i bossorna.

Fast stigläderkrmporna är såklart av metall. Dessa är dessutom öppna bakåt, av "säkerhetstyp" vilket gör det mindre krångligt att få på stiglädrena.