Frågor och kommentarer : Dressyrsadel

«Föregående - [ Skriv ny fråga ] Nästa»
20 juli 2009
Hej Markus!

Vad tror du om marknadsintresset för en sån sadel som du har låtit tillverka fast med mer "engelskt stuk" och på en sån "Bom" som du har på dina egna designade sadlar?

Går det att göra en sådan med djupare sits och engelskinspirerad variant. Hyffsat smal midja och höga knästöd, Liknande många av de sadlarna som redan finns på marknaden fast med din bomlösa variant??
Det måste ju finnas lika många som rider "mer åt engeska hållet" som oxå behöver sadlar med din sadels variant på "bomlöshet".
Genom mina år har jag fått spader flera gånger då hästen bygger upp sig i ryggen och sadeln man har helt enkelt inte passar. Har oxå fått för mig att du säkert har en lösning på att sadeln inte ska glida frammåt. Rosea har rätt så rak rygg och är platt över ryggen lite längre bak, hon har byggt rygg så hon är bekväm som en ponny att sitta på barbacka. Fast inte sjutton vågar jag rida henne barbacka, så som jag gjorde med Rompan... ännu.

Du har både kunskap och erfarenhet av sadlar så jag tror att du säkert skulle kunna skapa en sådan sadel - om du tycker att det skulle vara intressant.
Du har säkert lösningar och kunskap att skapa en sadel där man kommer tillräckligt nära ner på hästen samtidigt som den får frihet mellan bossorna att "ha ryggen fri" och att konstruera en sadel där man kommer ner och inte för nära bogarna med tyngdpunkten. Just detta att få fram en sadel där hästen får fin bogfrihet och där ryttaren kommer i rätt position är ju ett dilemma.

Massor med kramar till dig från en nattsuddande Cia, som får lite väl mycket tid att grubbla under nattrastningarna med valp och gubben som ständigt är borta på racingtävlingar.

// Cia
Markus 20 juli 2009

Hej Cia!

Jag är igång att designa en engelsk sadel, och en del finns redan. Dock finns det inget användbart än.

Att designa sadlar är en långsam och svår process, så det kommer att ta tid innan en dressyrsadel är framme. Du anar inte var mycket som kan bli fel. Ofta kan jag även, när jag provroder en sadel, konstatera att "något är fel", men inte vetat vad som är fel. jag klan inte skicka ner en känsla till fabriken i pakistan, utan måste ge dem mycket konkreta instruktioner. Som sagt; tid tar det.
20 juli 2009

Åh, vad bra!
Jag ställer GÄRNA upp som provridare oxå om du behöver. Jag är väldigt kräsen och känslig för ojämnheter och obalanser. Fick skicka min sadel på omstoppning för att den var lite mjukare i ena bossan och N. i svenljungas kommentar var... Känner du det när du rider? för det är jättelite skillnad.

Håller med dig, det finns inte mycket på marknaden av den varianten. Har dock inte provat mer än EN och den var inte min sadel kan jag säga. Till råga på allt hade de tillverkat sadeln i ett mycket blankt läder = såphal.
KRAMAR Cia

ps. du är välkommen hit på fika. Nu har vi TVÅ nya familjemedlemmar som du inte träffat. Är säker på att din lilla tik skulle tycka att det var kul att leka med vår valp.