Frågor och kommentarer : Fantastisk sida! Vet du någon bra tränar i stockholmsområdet?

«Föregående - [ Skriv ny fråga ] Nästa»
9 mars 2013

Hej!

Jag har precis köpt mig en urhärlig nordsvensk travare med massor av energi och lätt för att bära sig. Han gick på travet tills för bara två år sedan och har sedan dess inte blivit riden och utbildad värst systematiskt och kontinueligt så jag har tänkt att i stort börja om från början med ridningen. Jag känner att jag skulle behöva lite guidening och då jag bor i stockholm har jag svårt att ta mig till dina kurser. Vet du någon bra tränare som är i stockhomsområdet ett par gånger om året?

Har du även någon erfarenhet av betsel på likande hästar? Jag har tänkt börja på kapson för longeringen och sedan ett tränsbett för ridningen (bridong?). Vad bör vi ha koll på innan vi börja rida på stång?

Så många frågor!

Tack för en toppen sida! Jag kommer absolut köpa huvudlag och betsel av dig!

Mvh

Nathalie G

 

 

Markus 11 mars 2013

Jag känner inte till någon tränare i Stockholm tillräckligt väl för att kunna rekommendera någon. Kanske att någon annan läsare kan?

Att rekommendera bett över Internet är svårt. Min erfarenhet är at travhästar rids bäst med stångbett. De har fått lära sig att gå och hänga i tränsbetten varför man börjar med stora problem om man försöker använda sådana. Stång i kombination med kapson, eller två tyglar i stången (som ett pelham, går på flera av mina modeller) blir således min rekommendation.

7 november 2013

Hej!

 

Ursäkta intrånget men jag vet en jättebra, eller rent ut sagt en fantastiskt bra tränare faktiskt....

Hon heter Tina Toller och håller på med centrerad ridning. Googla upp henne så får du se!

 

Mvh//Stephanie