Frågor och kommentarer : Zapata går vidare

«Föregående - [ Skriv ny fråga ] Nästa»
15 november 2010

Zapata har haft fång sedan han var två år. Varje år har han blivit behandlad för det och repat sig någorlunda. Nu vid 8 års ålder gick det inte längre. Vi var tvungna att avsluta hans lidande. Han fick somna in 2010-11-05 hemma i sin hage, där han också är begravd. Denna film handlar om hans sista timme och hans begravning. Min önskan är att synliggöra det mest tabubelagda, döden. Jag vill dela med mig av denna upplevelse. Hoppas att du som tittar på denna film förstår att detta är gjort med största respekt. Att Zapatas liv inte varit förgäves. Att han får - med min hjälp - visa det allra hemskaste - döden och det slutliga försvinnandet ner i graven. Du som hästmänniska
bävar nog för just den här dagen. Den behöver kanske inte komma för dig, men någon gång i livet med häst kommer det kanske att ske. Sorgligt, så sorgligt att behöva uppleva det. Men nu har Zapata fått frid. Jag är tacksam för den tid vi fick tillsammans och allt som jag lärde mig. Vi ses igen!

Jag har gjort en film om Zapatas sista timme, lagt upp den på YouTube.  Det här med döden är så tabubelagt och undanskuffat. Jag har fotat straxt innan han avlivas, när han ligger död på backen och hur hans begravning gick till. Kanske bibringar jag de som ser den lite information om hur det kan gå till.

18 november 2010

Jag tittade på filmen på Youtube, grät och tänkte på mina djur som gått vidare. Tyckte det var fint gjort. Det är ett tungt beslut att ta även när man inser att det är det bästa.
Kram Anna-Lena