Frågor och kommentarer : Utrustning

«Föregående - [ Skriv ny fråga ] Nästa»
21 juli 2016

Hej Marcus

Kan man använda semihuvudlaget till hackamore eller blir det för långt och kan man ha det till kapsonen?  Ska få hem en äldre gentleman om ett tag och han hade inte några saker med sig. Funderar också på en sadel. Det är en lipizanner med lite svängd rygg. 

Markus 21 juli 2016

Ett hackamore sitter högre upp på hästens huvud än ett bett, varför det ofta blir svårt med ett vanligt huvudlag till hackamore. Sidstyckena blir förlånga. Semihuvidlaget blir således inget bra till hackamore, såvida du inte har en jättehäst med jättehuvud. Därför tog jag fram hackamorehuvudlaget som har kortare sidstycken och alltså är speciellt anpassat för hackamore.

Vilken sadel är du intresserad av din till din häst? Schooler eller Strada?

24 juli 2016

Hej

Aha hur blir det om man använder kapson på ett semihuvudlag, om man inte vill ha bett? Blir det inte så att "öglorna" man fäster bettet i sitter och fladdrar då?

Det är en Schooler jag skulle vilja ha.

Bor ju inte så långt från Gävle så jag skulle ju kunna komma upp med PuttePrins, han lär dock vara en aningens överviktig och inte riden då, han har stått sen i april och jag inte har möjlighet att hämta hem honom före 1a september.

Om det underlättar kan jag åka förbi och fota och ta lite mått.

/Erica

Markus 24 juli 2016

Vill du rida med enbart kapson blir det inget bra med en semi-kapson. Då köpr du bäst en "hel" kapson.

Jag kommer ju till Gävle i oktober och då kan du gärna prova sadel. Kom emellertid ihåg att vid distanshandel har du alltid två veckors returrätt på varorna, så vill du prova en sadel redan nu kan du beställa en i butiken redan nu, och skicka tillbaka om den inte passar.

24 juli 2016

Ja som sagt får jag inte hem honom förrän 1a september

Men jag ska åka och ta mått på huvudet iaf och se vad han har för storlek på sadel idag. Jag vet att han rids på hackamore idag. 

Han är ju 21 så vi tar det lugnt. Han är mycket välutbildad då han är fd cirkushäst så jag tänkte passa på att lära mig en del???? 

/Erica