Design en verkoop ruitersportartikelen

Stangbitten - Friendly Bit Kimblewick-bit

Ik raak steeds meer gesteld aan dit bit. Het is net zomakkelijk om mee te rijdenals eentrensbitmaar heeft dezelfdevoordelenalseen stangbit.Het glijd niet tegen detandenmaar keert naar vorenen naar beneden in demond.Daardoor ligt het rustiger in de mond en maakt het comfortabelervoor het paard.Het heeft dezelfdeaangenamevorm alsmijn overige bitten waar de meeste paarden goed op reageren.

Tijdens het crossen in de bossen en over velden, is het makkelijkerte hanteren daneen stangbit en werktnaar tevredenheidin de dressuurvoor degenen diezich niet comfortabelvoelenmet twee teugels.Metdekorte"scharen" heeft het echter niet het zelfde vormgevende werking als een echt stangbit.

Te gebruiken samen met een kinketting.

Friendly
Friendly Bit Kimblewick-bit Rvs

Friendly Bit Kimblewick-bit

Rvs

SEK 249,- ongeveer USD 27,95

st.

Een Kimblewick-bit is een makkelijk hanteerbar bit. Het is een stangbit met een zeer korte onderschaar, dit geeft het de zelfde inwerking als een stang. Tegelijkertijd zorgen de korte scharen ervoor dat men nog steeds met een bijna volledige effect, gebruik kan maken van een leidende en buigende teugel, zoals met een trensbit, dat met alleen een stang niet zo goed mogelijk is.

Een pelhamriem is niet nodig. Kies een van de drie bevestigingspunten voor de teugels en zoek proefondervindelijk de beste oplossing. Het is mijn ervaring dat de bovenste inkeping te hoog is om een goede inwerking te hebben en raad ik aan de teugel door de grote ring te doen of door de laagst zittende inkeping. Wanneer de teugel door de grote opening bevestigd wordt is het echter mogelijk dat de teugel draait om naar het rechte stuk.

De kinketting wordt bevestigd volgens de zelfde richtlijnen als met een stang.