Bit

 : 

Friendly Kimblewick-bit

Ik raak steeds meer gesteld aan dit bit. Het is net zo makkelijk om mee te rijden als een trensbit maar heeft dezelfde voordelen als een stangbit. Het glijd niet tegen de tanden maar keert naar voren en naar beneden in de mond. Daardoor ligt het rustiger in de mond en maakt het comfortabeler voor het paard. Het heeft dezelfde aangename vorm als mijn overige bitten waar de meeste paarden goed op reageren.

Tijdens het crossen in de bossen en over velden, is het makkelijker te hanteren dan een stangbit en werkt naar tevredenheid in de dressuur voor degenen die zich niet comfortabel voelen met twee teugels. Met de korte "scharen" heeft het echter niet het zelfde vormgevende werking als een echt stangbit.

Te gebruiken samen met een kinketting.

Friendly Kimblewick-bit Rvs

Friendly Kimblewick-bit

Rvs

SEK 249.00

st.
Friendly Kimblewick-bit messing

Friendly Kimblewick-bit

messing

SEK 399.00

st.

Een Kimblewick-bit is een makkelijk hanteerbar bit. Het is een stangbit met een zeer korte onderschaar, dit geeft het de zelfde inwerking als een stang. Tegelijkertijd zorgen de korte scharen ervoor dat men nog steeds met een bijna volledige effect, gebruik kan maken van een leidende en buigende teugel, zoals met een trensbit, dat met alleen een stang niet zo goed mogelijk is.

Een pelhamriem is niet nodig. Kies een van de drie bevestigingspunten voor de teugels en zoek proefondervindelijk de beste oplossing. Het is mijn ervaring dat de bovenste inkeping te hoog is om een goede inwerking te hebben en raad ik aan de teugel door de grote ring te doen of door de laagst zittende inkeping. Wanneer de teugel door de grote opening bevestigd wordt is het echter mogelijk dat de teugel draait om naar het rechte stuk.

De kinketting wordt bevestigd volgens de zelfde richtlijnen als met een stang.