Bit

 : 

Friendly Kimblewick-bit

Ik raak steeds meer gesteld aan dit bit. Het is net zomakkelijk om mee te rijdenals eentrensbitmaar heeft dezelfdevoordelenalseen stangbit.Het glijd niet tegen detandenmaar keert naar vorenen naar beneden in demond.Daardoor ligt het rustiger in de mond en maakt het comfortabelervoor het paard.Het heeft dezelfdeaangenamevorm alsmijn overige bitten waar de meeste paarden goed op reageren.

Tijdens het crossen in de bossen en over velden, is het makkelijkerte hanteren daneen stangbit en werktnaar tevredenheidin de dressuurvoor degenen diezich niet comfortabelvoelenmet twee teugels.Metdekorte"scharen" heeft het echter niet het zelfde vormgevende werking als een echt stangbit.

Te gebruiken samen met een kinketting.

Due to the current Corona situation it is hard to get products from my manufacturers, so I can not tell when products out of stock will be available again. I will do my best to get them home, but mostly it is out of my control. When you add an item to your basket, you will get a notice if it is out of stock. Else I will as always deliver withing 10 days.

The Corona also delays deliveries due to smaller capacity than normal so deliveries will take longer time than normal to receive. Our Swedish Post company is not able to deliver to more than a small number of countries. If you live outside EU, check this list in link below before you order.

https://markusholst.com/ridsportbutiken/101/shop/26987/corona-delivery-restrictions

Friendly Kimblewick-bit Rvs

Friendly Kimblewick-bit

Rvs

SEK 249.00

st.
Friendly Kimblewick-bit messing

Friendly Kimblewick-bit

messing

SEK 399.00

st.

Een Kimblewick-bit is een makkelijk hanteerbar bit. Het is een stangbit met een zeer korte onderschaar, dit geeft het de zelfde inwerking als een stang. Tegelijkertijd zorgen de korte scharen ervoor dat men nog steeds met een bijna volledige effect, gebruik kan maken van een leidende en buigende teugel, zoals met een trensbit, dat met alleen een stang niet zo goed mogelijk is.

Een pelhamriem is niet nodig. Kies een van de drie bevestigingspunten voor de teugels en zoek proefondervindelijk de beste oplossing. Het is mijn ervaring dat de bovenste inkeping te hoog is om een goede inwerking te hebben en raad ik aan de teugel door de grote ring te doen of door de laagst zittende inkeping. Wanneer de teugel door de grote opening bevestigd wordt is het echter mogelijk dat de teugel draait om naar het rechte stuk.

De kinketting wordt bevestigd volgens de zelfde richtlijnen als met een stang.