Design och försäljning av hästutrustning och ridutrustning

Strada - Strada Dressyrsadel

Sadlarnas Ferrari.

  • Ett relativt platt säte med ett brant bakvalv. Sitsen är således densamma som i en barocksadel.
  • Stötdämpande tempur-bossor.
  • Kapade paneler, så inget ligger i vägen för hästens rörelser.
  • Vulstren sitter på den yttre kåpan, så gjorden kan välja bästa vägen runt hästen. Därför glider sadeln inte fram,  som dressyrsadlar ofta gör.
  • Lagom stora vulster och lite mer framskuren än mode-sadlarna.
  • Flexibel bom.
  • Bara 46cm lång.

Bossorna ligger mitt under bommen och formar sig automatiskt efter hästens rygg. (I många moderna sadlar ligger bossorna inte alltid mitt under bommen vilket ökar risken för punktbelastning längst fram och längst bak på sadeln.) Materialet i bossorna är stötdämpande och förhindrar att sadeln studsar.

Sadeln har korta sadelgjords-stroppar så inte sadelgjordens spännen är i vägen för frambenens rörelser. De korta stropparna och de överliggande vulstren, ger större möjlighet för rätt placering av sadeln genom att välja två av sadelns tre sadelgjordsstroppar. Normalt används de två främsta stropparna, men om sadeln tenderar att glida bakåt använder man de två bakre. Med rätt längd på sadelgjorden är kramporna inte i vägen för ryttarens ben.

Strada Dressyrsadel Esprit de Iceland

Strada Dressyrsadel

Esprit de Iceland

SEK 24 995,- cirka USD 3 136,53

st.
Strada Dressyrsadel Esprit de Luneville

Strada Dressyrsadel

Esprit de Luneville

SEK 24 995,- cirka USD 3 136,53

st.

Så beställer du

Strada-sadlarna har åtta bommar.

W - För fullblod, travare och smäckra halvblod
S - För halvblodstyp, smäckrare ponnyer, fullblod
I - För iberiska raser och hästar med något svängd rygg och muskulös manke
IC - För bredare halvblodstyp med låg manke
IC B - För bredare halvblodstyp med låg manke och bred rygg
C - För hästar av cob-typ
L - För hästar med mycket muskulös manke
L B - För hästar med mycket muskulös manke och bred rygg

Bor du i södra Skandinavien kommer jag hem till dig och provar ut en sadel. Vi använder avskalade sadelbommar, för att hitta den bom som följer din hästs rygg så bra som möjligt. Detta ser man bättre med bara bommen. Därefter provar vi olika sadlar för att hitta den optimala.

Bor du längre bort fotograferar du din häst enligt instruktionerna på detta dokument. Bilderna mailar du till mig på info@markusholst.se . Jag skickar dem vidare till tillverkaren och tillsammans föreslår vi en lämplig bom.

Sadlarna tillverkas vid beställning varför leveranstiden är cirka 8 veckor.

När du fått sadeln har du tio dagar på dig att prova den. Vill du skicka tillbaka den för att den inte passar, skall det göras inom dessa tio dagar.

Underbar strada-sadel!

Karin  

Ville bara tacka och hälsa från oss. Denna underbara Strada sadel, tänk att vi fann den tack vare dig. :)

"Close contact" är ju ett sånt där populärt modeord, men jag har aldrig upplevt det förrän med Stradan. Så nära känslan att vara ett med hästen, utan att rida barbacka, trodde jag inte var möjligt innan.

Den ger honom också en rörelsefrihet som ingen annan sadel jag provat, framåt, sidvärtes, i alla tempon, både ... Läs mer

[ Kommentera ]

Om Strada dressyrsadel

Dagens ridpass var otroligt skönt. Den där sadeln pratar liksom till en. Sitter man fel och är spänd i kroppen känns det direkt. Jag testade! Så fort jag inte slappnade av i benen fick jag ont i höften. Slappnade satt jag bekvämt samtidigt kunde jag kunde känna varje rörelse i hästen och fritt och ledigt använda mina vikthjälper. Cauteloso log belåtet:)

Det jag tyckte var så oerhört intressant med Strada sadeln var att den satte mig så ... Läs mer

[ Kommentera ]

Älskar min Strada dressyrsadel!

Måste bara meddela att jag fortfarande är förälskad i sadeln. Har just varit ute och ridit och Beyla gjorde de mest fantastiska piafferna hon någonsin gjort! Jag är sååå glad!!! :)

[ Kommentera ]