Sadlar

 : 

Strada Baroque

Sadlarnas Ferrari.

  • Ett relativt platt säte med ett brant bakvalv. Sitsen är således densamma som i en barocksadel.
  • Stötdämpande tempur-bossor.
  • Kapade paneler, så inget ligger i vägen för hästens rörelser.
  • Vulstren sitter på den yttre kåpan, så gjorden kan välja bästa vägen runt hästen. Därför glider sadeln inte fram,  som dressyrsadlar ofta gör.
  • Lagom stora vulster och lite mer framskuren än mode-sadlarna.
  • Flexibel bom.
  • Bara 46cm lång.

Bossorna ligger mitt under bommen och formar sig automatiskt efter hästens rygg. (I många moderna sadlar ligger bossorna inte alltid mitt under bommen vilket ökar risken för punktbelastning längst fram och längst bak på sadeln.) Materialet i bossorna är stötdämpande och förhindrar att sadeln studsar.

Sadeln har korta sadelgjords-stroppar så inte sadelgjordens spännen är i vägen för frambenens rörelser. De korta stropparna och de överliggande vulstren, ger större möjlighet för rätt placering av sadeln genom att välja två av sadelns tre sadelgjordsstroppar. Normalt används de två främsta stropparna, men om sadeln tenderar att glida bakåt använder man de två bakre. Med rätt längd på sadelgjorden är kramporna inte i vägen för ryttarens ben.

Strada Baroque Esprit de Louis

Strada Baroque

Esprit de Louis

SEK 28 995,- cirka USD 2 985,17

st.
Tillval
2 långa stroppar 350,--
2 långa stroppar, 1 kort 500,--
3 cm längre kåpor 600,--

Så beställer du

Strada-sadlarna har åtta bommar.

W - För fullblod, travare och smäckra halvblod
S - För halvblodstyp, smäckrare ponnyer, fullblod
I - För iberiska raser och hästar med något svängd rygg och muskulös manke
IC - För bredare halvblodstyp med låg manke
IC B - För bredare halvblodstyp med låg manke och bred rygg
C - För hästar av cob-typ
L - För hästar med mycket muskulös manke
L B - För hästar med mycket muskulös manke och bred rygg

Bor du i södra Skandinavien kommer jag hem till dig och provar ut en sadel. Vi använder avskalade sadelbommar, för att hitta den bom som följer din hästs rygg så bra som möjligt. Detta ser man bättre med bara bommen. Därefter provar vi olika sadlar för att hitta den optimala.

Bor du längre bort fotograferar du din häst enligt instruktionerna på detta dokument. Bilderna mailar du till mig på info@markusholst.se . Jag skickar dem vidare till tillverkaren och tillsammans föreslår vi en lämplig bom.

Sadlarna tillverkas vid beställning varför leveranstiden är cirka 8 veckor.

När du fått sadeln har du tio dagar på dig att prova den. Vill du skicka tillbaka den för att den inte passar, skall det göras inom dessa tio dagar.

Hela sadelbommen skall ligga an

Vi har alla lärt oss hur viktigt det är att bomvidden passar hästen. Med bomvidd menar vi då ofta att sadeln är tillräckligt bred, ”vinklad” över manken. Detta är viktigt, men vad vi inte lika ofta funderar över är att hela ryggen på hästarna kan ha olika vinkel. En del hästar, främst kallblod och cob-typ, kan ha väldigt platta ryggar medan ädlare hästar har mera takformade ryggar.

För att sadeln skall fördela ... Läs mer

Sagt om Strada

Jag har letat sadel till min cob i drygt tre år och allt jag har provat är för smalt, för takformat, för rakt, för långt eller har för lågt framvalv. 95 % av alla dom (ca 50 modeller) vi har testat ligger i bakvikt - de andra 5 % har bryggat. Stradas koncept med att prova ut bommen efter hästtyp är unikt! Ett riktigt "Hallelujamoment" när vi lade på sadeln och den helt enkelt bara passar. Nästa Hallelujamoment kom när jag provred den - helt fantastiskt! ... Läs mer

Nöjd Strada-ägare

Jag är mycket nöjd med dressyrsadeln och kommer förmodligen att vara likaså med hoppsadeln. En riktig aha-upplevelse var nu när jag började rida igen efter graviditet/förlossning och inte har fått ett uns träningsvärk någonstans - det är helt otroligt men jag tror att det beror på att sadeln jobbar med mig och inte mot mig dvs jag slipper att sitta och spänna mig hela tiden. För mig har det varit magiskt då de flesta förutspådde att jag ... Läs mer

Underbar strada-sadel!

Ville bara tacka och hälsa från oss. Denna underbara Strada sadel, tänk att vi fann den tack vare dig. :)

"Close contact" är ju ett sånt där populärt modeord, men jag har aldrig upplevt det förrän med Stradan. Så nära känslan att vara ett med hästen, utan att rida barbacka, trodde jag inte var möjligt innan.

Den ger honom också en rörelsefrihet som ingen annan sadel jag provat, framåt, sidvärtes, i alla tempon, både ... Läs mer