Ridsportbutiken : Därför glider vojlockar ner

«Föregående - Nästa»
29 juni 2011

En elev gjorde mig nyligen uppmärksam på detta problem igen. Hon beklagade lite att hon inte hunnit klippa itu vojlocken vid manken, så den låg och tryckte på manken. Jag kom då att tänka på vad som ofta irriterade mig förr men jag sällan kommer i kontakt med nu, eftersom jag oftast har vojlockarna lösa under mina sadlar.

Vojlockarna glider inte ner, de dras ner. Bandet som man fäster vojlocken med i sadeln (jag vet inte om dessa egentligen har något namn) sitter, på de allra flesta vojlockar, för högt. Det gör att man måste dra banden neråt, för att få in dem under kåpan och fästa dem i stropparna. Då är det inte så konstigt att dessa band drar ner vojlocken, så den ligger på manken. Om banden var fästa sådär en decimeter längre ner, tror jag att vi inte skulle ha detta problem. Då torde banden lyfta vojlocken uppåt, och problemet vore löst.

Detta borde vi uppmärksamma vojlock-tillverkare på! Jag kommer att ta upp det med min egen tillverkare, så jag framöver kan sälja bra vojlockar.

Hälsningar,
Markus Holst

Jenny 29 juni 2011

Många av mina vojlockar har väldigt långa "stroppar" och då trycks inte vojlocken ner och jag har även någon vojlock där "stropparna" sitter rätt långt ned. Jag tror inte att någon egentligen har funderat på hur de ska sitta utan bara sytt dit dem så som det verkade bra, för det är olika höjd på de flesta, (tycker jag). Ska nog dubbelkolla detta i sadelkammaren!

[ Svara ]