Ridsportbutiken : Jodphursbyxor för män

-
1 augusti 2019

Jag gillar egentligen inte ridstövlar. Det blir för klumpigt, tycker jag. Samtidigt är jag för fåfäng för att rida med kängor och randiga strumpor, så många gånger föredrar jag att rida i jodhpursbyxor. Nackdelen med sådana kan vara att de åker runt på benen sidleds och skaver, speciellt i lätt sits.

Därför blev jag jätteglad när jag provade jodhpursen från Equetech i England. De är av mjuk mjuk bomulls-stretch, ungefär som mjukisbyxor men stadigare, samma härliga material som i Equetech Casual-byxan. Trots att jodhpursen inte har hälla under foten sitter de stadigt på benen. Idag har jag galopperat runt länge på fältet och hoppat kavaletti, och byxorna satt stilla och fint hela tiden, de gled kanske upp en centimeter, men inte mer.
Slagen längst ned på byxbenen gör att man enkelt kan fixa längden. Jag har ju, som många gubbar, vuxit i färdriktningen varför byxorna blir lite långa i benen. Det löste jag enkelt genom att göra ett bredare slag.

Som de flesta herr-ridbyxor har de ordentliga fickor. Du får plats med en rejäl nyckelknippa, din mobil OCH en halv morot i fickorna.

[ Till Ridsportbutiken/Equetech Jodhpursbyxor ]