Ridsportbutiken : Ridbyxor och fickor

-
19 april 2019

Långfredagen spenderade jag med att besöka en ridsports-grossist och botanisera främst bland ridbyxorna. Jag hittade en del bra saker som snart kommer att finnas i min butik, men det var en sak som gjorde mig rätt förvånad.

Jag klämde och kände på en hel del damridbyxor, och det gemensamma intrycket var att fickorna var förfärligt små. Inte ens på de byxor som såg ut att ha riktiga fickor, ”jeansfickor”, fick min knutna näve plats. Jag trodde i min enfald att det som såg ut som fickor var riktiga fickor där man kan få ner en mobiltelefon och en portmonnä. De fickor jag hittade verkar ha plats för ett läppstift …

Efter hand som jag hittade nya byxmodeller i butiken körde jag på rutin ner handen i fickan, och plötsligt fick jag ned hela näven lika bra som i de jeans jag hade på mig. Dessa byxor tog jag glatt fram från stången för att granska närmre. Då såg jag att det var herrbyxor …

Jag är förbryllad över dessa små fickor. Varför har det blivit så att damridbyxor har mer eller mindre prydnadsfickor medan herridbyxor har riktiga sådana? Jag har ju inte granskat andra typer av damkläder att jag inte vet hur de är med fickor på dem.

Hur förhåller det sig med fickor?

Är de små fickorna något som damer vill ha, eller tiger ni och lider? Drömmer ni om rymliga fickor på era ridbyxor eller är ni nöjda med de små fickorna?

Så här långt hann jag skriva innan jag kom ihåg hur jag i tonåren bad min mamma att sy igen halva fickan på mina ridbyxor så sakerna inte hamnade så djupt i dem eftersom fickan och innehållet då liksom gled snett och skavde utanpå låret. Är kanske detta tanken med de små fickorna? Men i så fall borde ju även ridbyxor för män ha lika fånigt små fickor?

Hjälp mig med era erfarenheter av detta. Jag har ju planer på att även göra en egen kollektion. Hur tycker ni jag skall göra fickorna på dem? Jag vill ju att mina damridbyxor skall tilltala damer.