Ridsportbutiken : Real Men's Riding Wear

«Föregående - Nästa»
31 mars 2019

När jag var barn sålde ridsportsaffärer ridkläder för vuxna män. Man hade fortfarande en föreställning att det främst var sådana som red. Många många i min generation hade som första ridbyxor något som Mamma sytt. Fanns det att köpa för flickor och barn var det förminskade kopior av herrmodet.

Så blev jag själv vuxen man och upptäckte hur ridsportsaffärerna förvandlades till modebutiker för små flickor. Går man ni i de större butikerna finns det mängder med dam-ridbyxor i små storlekar och flickiga färger, och så kanske två modeller för vuxna män.

Ibland googlar jag ”men's riding wear” för att se vad som finns ute i världen. Då ser man oftast män i snygga rid-kavajer – men med tighta ridbyxor.

Jag kan berätta en sak för er: Efter hand som gubbmagen växer och rumpan tappar form så minskar lusten till stretchiga och tighta ridbyxor. Jag tyckte rätt illa om dem redan innan jag fyllde 30, men eftersom tighta ridbyxor varit det som funnits sedan jag fyllde 15 så har jag haft tighta ridbyxor.

Genom åren har jag ofta hört om grabbar som vägrar att rida för att de inte vill gå i trikåer. Jag förstår dem. Trikå-grejen är nog en av många saker som gör att ridning idag anses flickigt. Där har western-ridningen en fördel eftersom trikå-modet inte har nått dit

I många år har jag drömt om att ta fram en ridkollektion för män. En kollektion som ser manlig ut.

Jag skulle vilja göra de där ridkläderna som James Dean hade burit om ”Ung rebell” varit en dressyr-film

Jag skulle vilja göra ridbyxorna som Mick Jagger hade haft på skivomslaget till LPn ”Jump the world”.

Jag skulle vilja göra ridkläder som de 16-åriga dressyr-grabbarna kan ta på sig och känna sig som tuffaste killen i staden.

Jag vill göra ridkläderna så denne killes kompisar vill börja rida, för att få bära kläderna på riktigt.

Detta vill jag göra, på ett sådant sätt så det ändå ser ut som ridkläder som passar i vår europeiska ridning.

Längre än så kommer jag aldrig i mina tankar, för när jag skall designa mina ridkläder blir det helt blankt i huvudet. Jag har aldrig ”förstått” det där med mode och kläder. Jag har ingen aning om hur ridkläder som jag skulle vilja ha skall se ut. Än mindre kan jag sätta mig in i hurdana ridkläder andra gubbar skulle vilja ha.

Men det är en vacker dröm, och en dröm som ändå känns viktig.

31 mars 2019

Och - konstigt nog - är det nästan likadant för medelålders kvinnor. Men visst borde det finnas snygga praktiska byxor i brittisk o spansk konfektion? 

[ Svara ]

31 mars 2019

Tydligen ska en som tjej inte ha tjocka lår och stor rumpa heller! Helst storlek 36 eller eventuellt 38. Jag ser många kvinnor som liknar mig i formen som rider, nästa gång måste jag fråga var de hittar sina ridbyxor!

[ Svara ]

31 mars 2019

Jag håller helt med dig! Aldrig ör det rea heller på herrmodellerna av ridbyxor. Jag har 2 funktion-nedsatta söner som är över 30 år och den ene har gubbmage, det är jättesvårt att hitta rätt byxa passar de upptill då är de för långa eller så är vad-delen alldeles för vid... 

[ Svara ]

31 mars 2019

Du ska absolut försöka dig på att ta fram en kollektion! Det gäller bara att hitta rätt kontakt som kan hjälpa dig! Jag känner en man som har samma problem som du!det är en rejäl Karl, och hans ridbyxor sitter inte alls bra. Han berättade själv att han har jättesvårt att hitta ridbyxor som passar! Jag undrar var köper de äldre manliga proffsryttarna sina ridbyxor? Det måste finnas en marknad!

 

[ Svara ]

1 april 2019

Har du tittat på en sida som heter "horsecountrycarrot.com" kanske en byxa som heter "Hubertus Full Cut Breech" skulle kunna falla på läppen!

Hälsningar

Eva Ahlqvist

[ Svara ]

Markus 1 april 2019

Ser man på! Det var det bästa urvalet hittills. Tack för tipset.

[ Svara ]

1 april 2019

Sörre storlekar 44-56 finns hos TeamBanan på nätet! De har alla möjliga sorters ridkläder för vuxna människor utan barbiekomplex...! 

[ Svara ]