Ridsportbutiken : Bästa sadeln!

-
20 december 2016

Jag är helt tagen av hur ALL ROUND den här sadeln verkligen är. Till en början känndes den "glatt" fastän jag inte gled. Kortade stiglädren, ingen stolsits. Väldigt konfronterade med hänseende på benets plats. Har ganska runda lår som måste rakt ner men det gick bra. Efter 15 minuter skritt kunde jag känna hur stoppningen i sadeln kändes väldigt följsam" och att jag kom närmare och fick bättre kontakt, hästen var lätt att böja, reagerade omedelbart på min osäkra sits.

Efter första längre uteritten med en hel del skritt var jag ännu gladare över min sadel. Jag satt som GJUTEN; ingen friktion tror jag det rätta ordet är. Spontant skutt över en vattenpöl inga problem. Sitter som en jädrans centaur.

Den här sadeln förfinar vår kontakt. Min ridlärare sade "Du Har aldrig suttit så bra, så sitter du perfekt" sen bad jag henne sitta upp. "Det är synd att jag inte tidigare fått prova den här sadeln" Bättre betyg kan den inte få. Det var kallt hästen tittig och stutsade iväg men jag satt hur stadigt som helst. Ingen tendens att falla framåt. Den här sadeln "tvingar" en att sitta rätt. Strada övertygade min rutinerade no nonsens instruktör.

blir nästan gråtfärdig över alla tidigare missförstånd

[ Till Ridsportbutiken/Strada Allroundsadel ]