Ridskolan med privatlektioner

Skogsryd ligger mellan Borås, Svenljunga och Tranemo i Sjuhäradsbygden i södra Västergötland. Vår ridbana är 20 x 40 meter (sånär som ett hörn där stugan står i vägen), belagd med stenmjöl och klarar de flesta väder bra. Vi har även en gräsbana på 20 x 60 meter och flertalet större fält att rida på.

All undervisning sker som privatlektion. Du rider antingen din egen häst eller en av våra hästar. Vi har inga lektionshästar, de hästar du erbjuds är de vi rider och utbildar till oss själva. Vi har tre hästar, 140-155 cm höga, lämpliga för elever.

Som elev skall du:

  • Vara minst 16 år
  • Vara nyfiken och intresserad av att lära, både teoretiskt och i praktiken. Frågvishet uppskattas.

Vill du rida våra hästar skall du dessutom:

  • Ha ridit länge nog för att vara hyfsat sadelfast. Vi kan i dagsläget inte ta emot rena nybörjare på våra hästar.
  • Vara lagom lång för att känna dig bekväm på våra hästar och inte väga över 85kg.

Undervisningen är på söndagar, oftast med start klockan 10:00. Det vanligaste är ett eleverna rider två pass samma dag. Exakta tider kommer vi överens om efter hand, beroende på omständigheterna.

Eftersom vi är utomhus är vi beroende av väder och vind och kan behöva ställa in.

Naturhinderhagen

8 april 2018

I en av våra hagar har vi byggt lite naturhinder. De är inte så höga, men de finns i alla fall. I hagen finns dessutom lite skog, så man kan rida mellan träden. Det är både kul och nyttigt, speciellt på yngre hästar som behöver lära sig att styra. Trän är bra att styra förbi och mellan. Följ med Blixten och mig på en liten rundtur.

Priser

19 september 2017

Priserna gäller för aktiviteter på Skogsryd inklusive moms. För bortakurser kan jag inte ange några priser. Dessa sätts efter en annan prislista och så tillkommer arrangörens kostnader för kursen.

Boka ridlektion

15 september 2017

All undervisning sker som privatlektion. Du rider antingen din egen häst eller en av våra hästar. Vi har inga lektionshästar, de hästar du erbjuds är de vi rider och utbildar till oss själva. Vi har tre hästar, 140-155 cm höga, lämpliga för elever.

Som elev skall du:

Vara minst 16 år Vara nyfiken och intresserad av att lära, både teoretiskt och i praktiken. Frågvishet uppskattas.

Vill du rida våra hästar skall du ... Läs mer

Ordna kurs hos dig

23 juli 2017

Vill du ordna kurs för mig där du bor, är reglerna mycket enkla.

Bo i södra Sverige så jag enkelt kan åka fram och tillbaka med bil Bor du längre bort kan vi kanske ordna det ändå För en endagarskurs vill jag ha 5-7 elever Tvådagarskurs kräver 8-12 elever, alternativt att eleverna rider mer än två lektioner En ridbana Daguppstallning för hästarna, såvida de inte kan stå i släpen mellan lektionerna Någon form av ... Läs mer

Videolektioner

20 juli 2017

Spela in 15-20 minuter, ladda upp på nätet eller skicka mig på CD, DVD eller USB-minne. Det behöver inte vara en sammahängande film, utan kan till exempel vara flera mpg-filer. Tillsammans med filmen skickar du mig ett brev där du berättar om dig och din häst, vad du vill ha hjälp med och vad du vill att jag skall kika extra på.

Jag tittar på filmerna och skickar dig ett brev med mina intryck av vad jag ser, tillsammans med goda råd.

Priset är ... Läs mer

Uppstallning på Skogsryd

20 maj 2017

När du är här på kurs kan din häst bo i vårt enkla gäststall. Vi har fyra uteboxar strödda med spånpellets. Vattenkran finns några steg bort, och oftast finns lediga hagar. Vi saknar fortfarande en bra sadelkammare för eleverna, så du får ha din utrustning i bilen eller släpet.

Pingst-nationaldagsridning på Skogsryd 2017

16 maj 2017

Denna kurs är endast öppen för speciellt inbjudna deltagare. Anmäl endast om du vet att du är inbjuden.

Alla elever rider enskilt en eller två lektioner om dagen. Lektionerna är 30-45 minuter långa.

Ni bor antingen enkelt här på Skogsryd, eller på något närliggande ställe. Det finns gott om övernattningsmöjligheter i nejden. Hästen kan stå kvar här över natten, eller så tar ni med dem hem. Vi har fyra ... Läs mer

Bo på Skogsryd

6 juli 2015

Kom till Skogsryd på flerdagarskurs! Du bor i Skogsryds gamla torpstuga. Stugan är enkel, gisten och charmig. Du bär in vatten och använder gårdens utedass. I köket finns en enkel elspis för matlagning, kylskåp och micro. Bredband finns också, och dusch finns i nya huset. Du använder hela trädgården och alla utemöbler.

Det finns sammanlagt fem sängplatser.

Din häst bor i våra uteboxar och får tillgång till ... Läs mer

God ridning

28 oktober 2012

God ridning är för mig dressyr och ridning med kunskapen som ledstjärna. Jag vill lära ut logiska samband som enkelt visar ryttaren och hästen vägen framåt. För varje häst, oberoende av ras, ålder och förutsättningar, finns en enkel väg till fulländning. Ingen häst är för gammal eller för sjuk för att gymnastisera, ingen häst är för dålig för att dansa. På kurserna börjar vi från ... Läs mer